Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pelosi elutazott Tajvanról, Dél-Koreában folytatja ázsiai körútját

888.hu

2022.08.03. 17:50

Nancy Pelosi amerikai házelnök szerdai megbeszéléseit követően elutazott Tajvanról, és folytatta ázsiai körútját, amelynek keretében felkeresi Dél-Koreát és Japánt is.

 

Ma a világ a demokrácia és az autokrácia közötti választással néz szembe. Az Egyesült Államok elkötelezettsége sziklaszilárd a demokrácia megőrzése iránt, itt Tajvanon és bárhol máshol a világban„ – jelentette ki Nancy Pelosi Caj Jing-ven tajvani elnökkel folytatott megbeszélése során.

Peking, amely kínai területként tekint a szigetre, és ellenez mindenfajta személyes találkozót a tajvani vezetők és külföldi politikusok között, több katonai gyakorlatot jelentett be a sziget körül, amelyek egy része benyúlik a tajvani vizekre is, és számos, kemény hangú nyilatkozatot adott ki a hatfős amerikai delegáció kedd esti tajpeji megérkezését követően.

Tajvan visszautasította a kedden indított, éleslövészetet is tartalmazó kínai hadgyakorlatot, amely 1995 óta a legnagyobb, Tajvant célzó kínai katonai manőver.

 

Tajvan nem fog meghátrálni a szándékosan megnövelt katonai fenyegetésekkel szemben. Határozottan megvédjük szuverenitásunkat, és tartjuk védelmi vonalainkat a demokrácia megőrzése érdekében. A demokratikus Tajvannal szembeni bármilyen agressziónak beláthatatlan következményei lennének az egész ázsiai-csendes-óceáni térségre nézve”

 

– szögezte le Caj tajvani elnök Pelosival folytatott szerdai megbeszélése során.

A tajvani elnök megköszönte az amerikai házelnök több évtizedes támogatását, és hálája jeléül kitüntetést adományozott a 82 éves amerikai politikusnak.

 

Nancy Pelosi tajvani látogatása tovább rontotta a már így is feszült amerikai-kínai viszonyt,

 

tekintettel arra, hogy a képviselőház elnöke az amerikai elnök és alelnök után a harmadik helyen áll a hivatalos állami protokollsorrendben. Huszonöt éve ő az első amerikai házelnök, aki Tajvanra utazik Newt Gingrich 1997-es látogatása óta.

Peking határozott és egyértelmű katonai, politikai és diplomáciai választ adott Pelosi látogatására: a kedd esti éleslövészet és a négynapos hadgyakorlaton túl a kínai néphadsereg légiereje 21 katonai repülőből álló rajt küldött kedd este Tajvan felé, Hszie Feng kínai külügyminiszter-helyettes pedig még aznap este bekérette hivatalába Nicholas Burns pekingi amerikai nagykövetet, hogy országa tiltakozásának adjon hangot a vizit miatt.

Tajvan szerdán mozgósította elfogóvadászait, hogy elriasszák a légvédelmi övezetét megsértő kínai repülőgépeket. A tajpeji vezetés beszámolója szerint ezenkívül aktiválták a légvédelmi rakétarendszereket, hogy nyomon kövessék a kínai köteléket, amely 16 Szu-30-as vadászrepülőből és 11 egyéb sugárhajtású gépből állt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére