Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Peking ellenzi a segítségnyújtást a hongkongi tüntetőknek

888.hu, MTI

2021.04.08. 16:30

Több hongkongi tüntető is menedékkérelmet nyújtott be azután, hogy a 2019-es tüntetéshullámot követően Kína börtönbe akarja záratni őket.

 

Nathan Law a Twitteren jelentette be, hogy megkapta a brit menekültstátuszt, így most már biztosan nem adják ki Kínának. A 27 éves férfi akkor vált körözött személlyé, amikor Hongkongban kitörtek a zavargások, előtte a város törvényhozásában vett részt.

Az a tény, hogy a nemzetbiztonsági törvény alapján elfogatási parancsot adtak ki ellenem, azt mutatja, hogy súlyos politikai üldöztetésnek vagyok kitéve, és nem valószínű, hogy kockázatmentesen visszatérhetnék Hongkongba”

– írta Twitter-bejegyzésében Law.

Dominic Raab brit külügyminiszter szintén Twitter-bejegyzésben erősítette meg a hírt, miszerint Law megkapta a menekültstátuszt, majd London bejelentett egy 43 millió fontos segélycsomagot a hongkongi menekültek számára, hogy könnyebben el tudjanak helyezkedni Angliában.

Az esettel kapcsolatban Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta:

Kína határozottan ellenzi, hogy bármely ország, szervezet vagy egyén bármilyen formában is „bűnözőket” vegyen védelmébe.

Több ország mellett az Egyesült Királyság is azzal vádolja a kínai vezetést, hogy csorbítja az „egy ország, két rendszer” elve alapján Hongkongnak ígért szabadságjogokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére