Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pattanásig feszültek az idegek az olasz-francia határon

Horváth József György

2017.03.05. 20:28

Továbbra is naponta több százan várakoznak a határátkelésre az olasz-francia Ventimigliában, ahol francia önkéntesekkel együtt az olasz egyház segíti a szabad ég alatt táborozó afrikaiakat.
VENTIMIGLIA, 20:28

Továbbra is naponta több százan várakoznak a határátkelésre az olasz-francia Ventimigliában, ahol francia önkéntesekkel együtt az olasz egyház segíti a szabad ég alatt táborozó afrikaiakat.

A határ olasz oldalán kialakított ellenőrzési pont, amelyet eredetileg a migránsok számára állítottak fel, nem működik. A migránsok Ventimiglia vasútállomásán próbálnak felszállni a Franciaországba tartó vonatokra, de vagy az ott járőröző olasz rendőrök tartóztatják fel őket, vagy ha sikerül is felszállniuk a szerelvényre, a franciák fordítják őket vissza a határ túloldaláról.

A határátkelésre várók Ventimigliában, a Roja-folyó télen száraz medrében táboroztak le, itt töltik az éjszakákat. Máshol nincsen számukra szállás, a Vöröskereszt tavaly nyáron felállított migránstábora, amelyet éppen a folyómederben sátorozók számára alakítottak ki, már régóta megtelt.

Ventimiglia polgármestere közegészségügyi okokból betiltotta a migránsok köztéri etetését.

LaRepubblica.it olasz hírportál videója szerint a Roya Citoyenne francia egyesület önkéntesei úgy kerülik meg, hogy éjszakánként Franciaországból autóval Ventimigliába érkeznek, és mintegy ezer szendvicset és meleg italt osztanak szét a szabad ég alatt éjszakázók között. Az olasz rendőrök járműveik lefoglalásával és pénzügyi bírsággal fenyegetik az önkénteseket, de eddig nem léptek fel ellenük.

Rito Alvarez, a ventimigliai Szent Antal templom latin-amerikai származású plébánosa elmondta, az utóbbi két év alatt 15 ezer ember fordult meg nála, közöttük 3500 kiskorú, akiknek fele felnőtt kíséret nélkül érkezett. A plébánia udvarán ideiglenes szállást, élelmet, tisztálkodást biztosítottak számukra több-kevesebb időre. A plébános elpanaszolta, hogy a plébánia legutolsó vízszámlája több mint 5 ezer eurós volt, és ezt nem tudja kifizetni.

Az Északi Liga olasz párt aktivistái szombaton a migránsoknak a Roja medréből való eltávolításáért láncokkal a nyakukban tüntettek azzal vádolva Ventimiglia püspökét, Antonio Suettát, hogy a migránsokat jobban segíti, mint a munka nélkül maradt helyi lakosokat.

Ventimigliában 2015 júniusa óta feszült a helyzet, amióta Franciaország lezárta az Olaszországgal közös határátkelőket, és a többségében dokumentum nélküli illegális bevándorlók nem tudnak továbbmenni az olasz határvárosból – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére