Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pártot váltott a magyarellenes kijelentéseirõl elhíresült Mihai Tudose

Forisek Ádám

2019.01.29. 16:41

Kilépett a román Szociáldemokrata Pártból (PSD) Mihai Tudose volt román kormányfõ, aki Victor Ponta korábbi miniszterelnök pártjához, a Pro Romániához csatlakozik.
BUKAREST, 16:41

Kilépett a román Szociáldemokrata Pártból (PSD) Mihai Tudose volt román kormányfő, aki Victor Ponta korábbi miniszterelnök pártjához, a Pro Romániához csatlakozik.

Tudose egy közösségi oldalon tette közzé döntését. Emlékeztetett: 27 évvel ezelőtt lépett be a politikába és egykori pártjába, a PSD-be, most viszont kénytelen meghozni ezt a radikális döntést, hiszen arra a következtetésre jutott, hogy a PSD jelenlegi vezetőségével nem lehet együtt dolgozni.

Úgy vélte, a román kormány fő erejének egyes vezetőségi tagjai az elmúlt évben saját személyes ügyeiket tették közüggyé, és elutasítottak minden belső vitát az ország valós gondjairól. Tudose szerint kudarcra ítéltetett minden olyan kísérlet, amely a PSD-n belüli politikai döntések demokratizálódására irányult. Leszögezte: lemondásával el akar határolódni attól a stílustól, ahogyan volt pártjának vezetősége irányítja a PSD-t és az országot.

Ezért Tudose csatlakozni fog a Victor Ponta vezette Pro Románia párthoz, amellyel azonos értékeket vall.

Ponta 2017-ben alapította meg a baloldali Pro Románia pártot, amelyhez azóta több volt szociáldemokrata politikus is csatlakozott. Ponta 2012 és 2015 között volt Románia miniszterelnöke, 2010 és 2015 között a PSD elnöki tisztségét is betöltötte.

A volt román kormányfő azzal került korábban a sajtó középpontjába, hogy a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban egyebek mellett azt nyilatkozta a Realitatea hírtelevíziónak:

ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére