Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Párizs liberális polgármestere a karácsonyi vásár betiltása után ismét nekiment egy nevezetességnek

Bokor Gábor

2017.11.10. 13:58

Elõbb az évtizedek óta megszokott karácsonyi vásárt tiltották be a párizsi Champs-Elysees-n, most pedig a fõpolgármester bejelentette, azt akarja, hogy az óriáskerék is eltûnjön, ami 16 éve áll a Concorde téren.
PÁRIZS, 13:58

Előbb az évtizedek óta megszokott karácsonyi vásárt tiltották be a párizsi Champs-Elysees-n, most pedig a főpolgármester bejelentette, azt akarja, hogy az óriáskerék is eltűnjön, ami 16 éve áll a Concorde téren.

Egyre többen támadják Párizs polgármesterét, Anne Hidalgót amiatt, hogy rombolja a francia főváros nevezetességeit. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a városvezető a napokban tiltatta be a hagyományos karácsonyi vásárt. Napokkal a botrányos kijelentést követően Anne Hidalgo újabb bejelentést tett, amiben kifejtette, hogy a Concorde téren álló óriáskereket le kellene bontani.

A fővárosban az elmúlt 16 évben novembertől márciusig lehetett meglátogatni az óriáskereket, amiről páratlan panoráma nyílt a városra. 

A polgármester szerint a turisták körében is igen kedvelt látványosság nem illik bele a városképbe, ezért azt mindenképp el kell távolítani. Amennyiben a párizsi közgyűlés jóváhagyja a polgármester akaratát, akkor ez lehet az utolsó év, mikor fel lehet ülni a látványosságra.

Nem jött jól az újabb botrány

Még nincs egy hete annak, hogy Hidalgo bejelentette, eltörlik a karácsonyi vásárt Párizsban. Az esetből hatalmas botrány lett és azóta zuhanóban van a városvezető népszerűsége. A politikus korábban Sadiq Khan londoni és Bill de Blasio New York-i polgármesterrel együtt állt ki a migráció mellett – nem sokkal a párizsi terrortámadás után.

A karácsonyi vásár megszüntetése miatt eddig két tüntetést is tartottak Párizsban.

Bruno Julliard főpolgármester-helyettes elmondta, hogy Párizs nem az óriáskerék ellen van, csupán nem akarnak a Jardins des Tuileries nevezetesség mellé helyezni egy ilyen eszközt. Véleménye szerint azt az egyik külvárosi negyedben biztos el lehetne helyezni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére