Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Párizs bevándorláspárti főpolgármestere kitüntetné Soros kapitányait

Tokaji Gergő Máté

2019.07.14. 18:50

A szocialista Anne Hidalgo, Párizs spanyol származású főpolgármestere a francia főváros legrangosabb kitüntetését adományozza Carola Racketének és Pia Klempnek, a Sea-Watch 3 nevű Soros-hajó kapitányainak.

Párizs bevándorláspárti főpolgármesterének lépése ellen Matteo Salvini olasz belügyminiszter határozottan tiltakozik, képmutatásnak nevezi a már letartóztatott Rackete és társa kitüntetését.

Anne Hidalgo | Fotó: AFP

A francia főváros főpolgármester-helyettese sajtóközleményében azt írta, hogy a kitüntetést azért adományozzák a két kapitánynak, mert az „olyan szervezetek, mint az SOS Méditerranée vagy a Sea-Watch tiszteletet érdemelnek, és tiszteletre köteleznek bennünket (a segítségnyújtás elől) elzárkózó európai kormányokkal szemben.”

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes szerint a Soros-hajó egyik kapitánya (Carola Rackete) háborús bűnös, akit börtönbüntetésre kellene ítélni. A nemzetközi baloldal által sztárolt Carola Racketét az olasz hatóságok illegális kikötés vádjával letartóztatták, mivel a hajóján tartózkodó 40 illegális migránst partra juttatta. Rackete július 18-án áll bíróság elé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére