Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Parázs vita volt a cseh elnökjelöltek között

Bokor Gábor

2018.01.26. 06:58

Több esetben személyeskedõ szóváltások jellemezték a két cseh államfõjelölt utolsó nyilvános vitáját, amelyet csütörtök este közvetített a cseh közszolgálati televízió.
PRÁGA, 06:58

Több esetben személyeskedő szóváltások jellemezték a két cseh államfőjelölt utolsó nyilvános vitáját, amelyet csütörtök este közvetített a cseh közszolgálati televízió.

Az államfőválasztás második, döntő fordulóját pénteken és szombaton tartják. A két jelölt – Milos Zeman jelenlegi elnök, illetve Jirí Drahos, a cseh tudományos akadémia volt vezetője. Közülük az nyer, aki megkapja a leadott szavazatok egyszerű többségét.

A csütörtöki vitán Drahos volt a támadóbb, személyeskedőbb. Már a vita kezdetén kijelentette, hogy Zeman a közelmúlt korrupcióval teli cseh politikájának képviselője, aki megosztja a társadalmat, aki nyilatkozataiban gyakran hazudik és ferdít. Zeman azzal válaszolt, hogy Drahos nem ért a politikához, és ezen a területen tapasztalatlan.

Jirí Drahos szerint Csehország számára biztonsági kockázat Oroszország, ezzel szemben Zeman azt állította, ez nem így van és alaptalannak minősítette, valamint visszautasította Drahos azon állítását is, hogy Oroszország félrevezető információk terjesztésével megpróbálja befolyásolni a cseh választásokat.

Európa és az Európai Unió jövőjével kapcsolatban Milos Zeman euroföderalistának minősítette magát, míg Jirí Drahos azt mondta, ő nem euroföderalista, és az öntudatos Csehország, az öntudatos európai nemzetállamok híve.

Mindkét politikus elutasította a kötelező menekültkvótákat, és azt állították, hogy a migránsok esetleges befogadásáról az egyes EU-tagállamoknak kell dönteniük.

A két politikus egyetértett abban, hogy szigorúan védeni kell az EU külső határait, és a migránsoknak ott kell segíteni, ahol a problémák keletkeznek, tehát saját országaikban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére