Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Para: 2019-ben mintegy 775 000 migráns ostromolhatja az amerikai-mexikói határt

Forisek Ádám

2019.03.06. 21:58

Utoljára George W. Bush elnöksége alatt volt ennyi bevándorló.

Donald Trump elnöksége alatt kerülhet sor az egyik leghatalmasabb migránscunamira. Februárban 76 000 migráns próbált meg bejutni az Egyesült Államok területére, ám a Princeton Policy Advisors szerint még csak most kell felkészülni az igazán nagy migránshullámra: becslésük szerint ebben az évben összesen 775 000 bevándorló rohamozhatja meg a határt, hogy bejusson az Egyesült Államokba.

Ilyen magas számra 11 éve nem volt példa. A becslést készítő kutató, Steven Kopits szerint ebből a 775 000 migránsból körülbelül félmillió lesz az, aki be is jut az országba még ebben az évben. Ha ez a becslés beválik, akkor az illegális migránsok száma duplája lehet annak, amit Obama elnökségének utolsó költségvetési évében mértek.

Jelen pillanatban az amerikai-mexikói határ nagy része még mindig nyitva áll. Trump megválasztása óta 64 kilométeres szakaszon helyeztek ki szögesdrótot, Kalifornia és Texas déli részén egy 22,5 kilométeres szakaszon új fal felhúzása van tervben.

Ezt nem igazán segíti a bevándorláspárti Demokrata Párt, akik minden lehetséges alkalmat megragadnak, hogy Trump határvédelmi terveit megpróbálják elgáncsolni. Teszik mindezt úgy, hogy egy februári közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak többsége támogatja a déli határfal megépítését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére