Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Panaszkodnak az Iszlám Állam hóhérai, hogy megfosztották õket brit állampolgárságuktól

Bertha László

2018.04.01. 11:15

Az Iszlám Állam nevû terrorszervezet két elfogott tagja szerint megtagadták tõlük a tisztességes tárgyaláshoz való jogot azáltal, hogy az Egyesült Királyság megfosztotta õket brit állampolgárságuktól.
KOBANI, 11:15

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet két elfogott tagja szerint megtagadták tőlük a tisztességes tárgyaláshoz való jogot azáltal, hogy az Egyesült Királyság megfosztotta őket brit állampolgárságuktól.

Az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erők idén januárban ejtették foglyul Kelet-Szíriában a két dzsihadistát, Alexanda Amon Kotey-t és El Shafee Elsheikhet.

A két muszlim férfi a gyanú szerint annak a kegyetlenségéről ismert, nyugati túszok megkínzását és meggyilkolását végrehajtó sejtnek volt a tagja, amit a hírhedt hóhér, „Jihad John” vezetett.

A két elfogott terroristával az amerikai Associated Press készített interjút, melyben az Iszlám Államban való tagságukról beszéltek, de tagadták, hogy a brutális sejtnek is a tagjai lettek volna. Az ezzel kapcsolatos sajtóhíreket és állításokat Elsheikh „propagandának”, a gyilkosságokat pedig „sajnálatosnak” nevezte.

A két terrorista arról panaszkodott az amerikai hírügynökségnek, hogy nem kapnak tisztességes tárgyalást, a brit kormány februárban hozott döntését – miszerint megfosztják őket állampolgárságuktól – „illegálisnak” tartják.

Amikor itt van ez a két fickó, akiknek nincs semmiféle állampolgárságuk… ha mi csak úgy eltűnünk egyik nap, hova megy majd az anyám megkérdezni, hogy hol van a fiam”

– panaszkodott a terrorista.

Amikor az amerikai újságíró, James Foley és más áldozatok lefejezéséről kérdezték őket, már kevésbé voltak felháborodva. Állításuk szerint „sokan nem értettek egyet” a gyilkosságokkal – írja a CBS News.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére