Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Panaszbizottságot állít fel Ankara a tisztogatások kapcsán

Sümeghi Lóránt

2017.07.17. 23:38

Bizottságot állított fel a török vezetés hétfõn a tavaly júliusi puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapot törvényerejû rendeleteinek következtében a munkakörébõl felfüggesztett vagy elbocsátott állami alkalmazottak, valamint a bezárt intézmények, köztük iskolák és médiaorgánumok panaszainak elbírálására - jelentette az Ihlas török hírügynökség.
ANKARA, 23:38

Bizottságot állított fel a török vezetés hétfőn a tavaly júliusi puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapot törvényerejű rendeleteinek következtében a munkaköréből felfüggesztett vagy elbocsátott állami alkalmazottak, valamint a bezárt intézmények, köztük iskolák és médiaorgánumok panaszainak elbírálására – jelentette az MTI az Ihlas török hírügynökségre hivatkozva.

Az írásos panasztétellel azok is élhetnek, akik előzetes letartóztatásuk miatt börtönben ülnek. Az érintetteknek két hónapjuk van a fellebbezésre. A 7 fős bizottság az egyes esetekben szavazással dönt arról, hogy

ki az, akit újból foglalkoztatni lehet vagy más formában kárpótolni kell.

Szóbeli panasztételre, továbbá tanúvallomásra nincs lehetőség. A bizottság határozatai ellen az igazságszolgáltatás később egyéb fellebbezési lehetőséget is biztosít. Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter múlt pénteken azt nyilatkozta, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amelyhez a hatalomátvételi incidens óta eltelt egy évben 24 ezer 600-an fordultak jogorvoslatért, júniusban

elállt 12 ezer 600 akta felülvizsgálatától a török bizottság közelgő felállításának hírére.

Mint ismert, a török hadsereg egyes alakulatai 2016. július 15-én kísérletet tettek az államhatalom megdöntésére, utakat, hidakat szálltak meg, illetve lőtték a parlament és az elnöki palota épületét is. Az összecsapásokban hivatalos adatok szerint 249-en vesztették életüket, rajtuk kívül az államfő szerint 35 puccsista halt meg. A lakosság támogatásával a puccsot leverték, amelyet követően a török kormány rendkívüli állapotot vezetett be az országban, és azóta is keményen fellép az általa terrorszervezeteknek tekintett csoportok ellen. Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot vádolja az államcsíny kitervelésével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére