Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Özönlenek Európába az illegális migránsok, ki fogja őket megállítani?

888.hu

2022.01.28. 13:50

Az elmúlt hónapokban szokatlanul sok menedékkérő állította magáról, hogy felnőtt kísérő nélküli kiskorú. Erre 2015 óta nem volt példa.

 

Az Európai Unió máltai központú ügynöksége által közzétett elemzés szerint 2021 novemberében körülbelül 71 400, nemzetközi védelem iránti kérelmet nyújtottak be az Európai Unióban, s

ez 9 százalékkal több az azt megelőző hónap adataihoz képest.

A novemberi adatok megközelítették a szeptemberben regisztrált ötéves csúcsértéket, amely a nemzetközi erők afganisztáni szerepvállalásának befejezését követő evakuálásokhoz kapcsolódott. Noha az elmúlt ötéves időszakban a szíriaiak adták be a legtöbb menedékkérelmet az Európai Unió tagállamaiban, a tavalyi év utolsó negyedévében az afgánok alkották a menedékérők legnagyobb csoportját. Csak novemberben mintegy

13 ezer kérelmet nyújtottak be afgánok.

Az afgánokat novemberben a szíriaiak követték, körülbelül 11 500, menekültjog iránt beadott kérelemmel. A nemzetközi védelemért folyamodók harmadik legnagyobb csoportját iraki állampolgárok alkották 4300 kérelemmel, őket a venezuelaiak (3300), a pakisztániak (2800) és a kolumbiaiak (2500) követték.

A jelentés kiemelte: „az elmúlt hónapokban szokatlanul sok menedékkérő állította magáról, hogy felnőtt kísérő nélküli kiskorú”. Számuk októberben mintegy 3300 volt, a legtöbb 2015 óta. Felnőtt kísérő nélkül az Unió területére érkezett kiskorúak novemberben

3200 kérelmet nyújtottak be,

ezek mintegy felét afgánok, majd szíriaiak, szomáliaiak, bangladesiek és pakisztániak adták be. Az Európai Unióban nemzetközi védelmet novemberben kérelmezők 5 százalékát tették ki a kísérő nélküli kiskorúak, számuk rendszerint 3 százalék körül mozog.

A jelentésből kiderült továbbá, hogy az uniós országok menekültügyi hatóságai 2021 novemberében mintegy 45 500 elsőfokú határozatot hoztak, ezek között a kedvező, a menedékjog iránti kérelmek pozitív elbírálásának aránya 40 százalék volt. A nemzetközi védelmet biztosító határozatok aránya az elmúlt 19 hónap alatt csak szeptemberben haladta meg (41 százalék) a novemberi adatokat. A novemberi pozitív döntések között „szokatlanul magas arányban”, négyből csaknem három biztosított menekültstátuszt a kérelmezőknek, a többi kérelmező kiegészítő védelmet kapott. A pozitív, menekültstátuszt biztosító határozatok legtöbbje (92 százalék) az afgánoknak kedvezett.

Kiemelkedő volt még a szíriaiak (91 százalék), az eritreaiak (87 százalék), és a palesztinok (72 százalék) menedékkérelmének elismerése is”

– tették hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Így működtették a CIA-közeli amerikai alapítványt

Így működtették a CIA-közeli amerikai alapítványt

National Endowment for Democracy, röviden NED. Ennek az amerikai szervezetnek a nevét a guruló dollárok, azaz a baloldal külföldi finanszírozása miatt kirobbant hazai botrányban ismerhette meg most a magyar közvélemény. De mit is lehet tudni erről az amerikai állami költségvetési forrásokból is gazdálkodó alapítványról, mikor jelent meg és mit csinált Magyarországon? Az Origónak a rendszerváltozás időszakára visszanyúló sajtókutatásából érdekes összefüggések derülnek ki.

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Foglalkozunk nőügyekkel: A nő minden vágya a férfi?

Foglalkozunk nőügyekkel: A nő minden vágya a férfi?

Itt a Foglalkozunk nőügyekkel podcast legújabb része, vendég: Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója.

Orbán Viktor gyertyát gyújtott advent első vasárnapján

Orbán Viktor gyertyát gyújtott advent első vasárnapján

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg egy videót.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére