Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Pörge Béla

2019.05.27. 10:14

A német bevándorlásellenes párt, az AfD minden tartományban javított a 2014-es EP-választási eredményéhez képest, sőt két helyen nyert is.

Németországban idén is a CDU/CSU pártszövetség lett a legnagyobb erő, ám sokat gyengültek a német kormánypártok. A második helyre a Zöldek futottak be, akik sokat erősödtek, főleg az SPD kárára. Az AfD a negyedik helyen végzett, nagyjából négy százalékot javítva az előző EP-választáson elért eredményéhez képest. Volt viszont két olyan tartomány, ahol nyerniük is sikerült!

Németországban a legközelebbi választás szeptemberben Brandenburg tartományban lesz.

Brandenburgban az AfD nyert 20 százalékkal, két százalékot verve a CDU-ra, hármat pedig az SPD-re. Ez egyébként 11 százalékkal magasabb, mint a bevándorlásellenes párt öt évvel ezelőtti eredménye. További érdekesség, hogy ebben a tartományban közel 60 százalékos volt a részvétel, öt éve pedig 46,7 százalék volt csupán – írja a Focus.

Szászországban szintén az AfD lett a legnépszerűbb párt, a szavazatok 25,3 százalékát sikerült a bevándorláselleneseknek begyűjteniük, ez 15 (!) százalékos javulás. A második a CDU 23 százalékkal, míg a harmadik a szélsőbaloldali Linke. Itt is jóval magasabb volt a részvétel 2014-hez képest.

Ami a további tartományokat illeti:

A CSU szokás szerint szétnyerte Bajorországot, kétszer annyi szavazatot szereztek, mint a második Zöldek. Igen figyelemreméltó, hogy az SPD csak egy tartományban tudott győzni, ez Bréma volt. A Zöldek Berlinben, Hamburgban és Schleswig-Holsteinben diadalmaskodtak, előbbi két helyen ráadásul elég nagy fölénnyel: Hamburgban 31 százalékot kaptak, a második SPD csak 19-et, míg a fővárosban 27-15-re verték a CDU-t.

A többi tartományban a CDU nyert, a második helyre változatosan futottak be a pártok, hol az SPD, hol az AfD, hol pedig a Zöldek. A választási részvétel mindenütt nőtt, a bevándorlásellenes erők pedig mindenhol erősödtek Németországban.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Charlie, a láncfűrészes

Charlie, a láncfűrészes

Hollywood nem pusztán klisékkel dolgozik, de cenzort telepített mindannyiunk agyába, ott vicsorog, onnan ítélkezik, és amit a politikailag korrekt tucatítélkezéssel kivet belőlünk, az nem is létezik.

A boszniai Bihács polgármestere megvonja a támogatást az illegális bevándorlóktól

Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet szállítani a migránstáborba – közölte az M1 hétfő reggeli műsorában a Bihácsról bejelentkező tudósító.

Ébredjetek már fel fiatalok!

Ébredjetek már fel fiatalok!

Igen, hozzátok beszélek, akik jókat derültök egy „szemkilövető” Gyurcsány Ferencen, ámuldoztok, hogy milyen menő, miközben ízléstelenebbnél ízléstelenebb módon gúnyoljátok ki azt, aki tesz is értetek valamit. Tudatlanság ez? Nem hiszem. Csupán megvezetés. Ez nekik nagyon jól megy.

Egyelőre nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

Előrehozott választások lesznek Észak-Macedóniában

Április 12-én előrehozott parlamenti választást tartanak Észak-Macedóniában – ebben állapodtak meg a legnagyobb politikai pártok vezetői vasárnap este.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére