Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt év börtönt kapott a németországi migráns, mert kapcsolatban maradt az ISIS-szel

Bokor Gábor

2017.05.20. 14:18

Öt év börtönre ítélték azt a migránst, aki Németországból küldött az Iszlám Államnak információkat arról, hogy mik is a jó terrorcélpontok.
BERLIN, 13:58

Öt év börtönre ítélték azt a migránst, aki Németországból küldött az Iszlám Államnak információkat arról, hogy mik is a jó terrorcélpontok. 

A berlini bíróság pénteken öt év börtönre ítélt egy húsz éves szíriai migránst, mivel az a Közel-Keleten az Iszlám Állam harcosa volt. Németországból folyamatosan jelentett a terrorszervezetnek, mik lehetnek könnyű célpontok a német fővárosban egy terrortámadásra. 

A bíróság kimondta, hogy Shaas al-Mohammad összesen 150 szervezetnek volt a tagja Szíriában, melyek közül 149 fegyveres harcokban vesz részt. 

A migráns ügyvédje azt kérte a bíróságtól, hogy ejtsék a vádakat és engedjék szabadon védencét, aki az egész tárgyalás alatt kategorikusan tagadta a vádakat. 

Gerwin Moldenhauer szövetségi ügyész elmondta, ez az első alkalom, hogy egy német bíróság ilyesfajta bűncselekmények miatt elítél egy menedékkérőt. Al-Mohammad 2013-ban csatlakozott az Iszlám Államhoz, ahol katonai kiképzést kapott a terroristáktól. A migráns a kelet-szíriai Dajr ez-Zaur városában lévő reptér megszállásában is segédkezett. 

Végül 2015 augusztusában indult útnak, hogy menedékkérőként Németországba utazzon. Azonban nem felejtette el, honnan jött és folyamatosan kapcsolatban volt a Szírában maradt iszlamistákkal, akiknek rendszeresen küldött információkat Berlinből. 

Az Al-Mohammadtől lefoglalt telefon adataiból kiderült, hogy legalább egy embert beszervezett a terrorszervezethez. A férfi ügyvédje elmondta, fellebbeznek majd az ítélet ellen, ugyanis nem kapott a védence megfelelő tájékoztatást a rendőrségtől, mikor az Iszlám Állammal való kapcsolatairól kérdezték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére