Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Osztrák alkancellár: ideje az EU-nak eltörölnie az orosz szankciókat

Forisek Ádám

2018.06.03. 16:30

Heinz-Christian Strache szerint itt az ideje, hogy normalizálódjon a politikai és gazdasági helyzet Oroszországgal.

A szabadságpárti alkancellár, Heinz-Christian Strache egy szombaton közzétett interjújában arról beszélt, hogy az Európai Uniónak újra át kellene gondolni az Oroszországot sújtó szankcióit. 

Minderre azért van szükség, mert a korlátozó intézkedések igen negatív hatásokkal bírnak az osztrák gazdaságra. 

Mindig is figyelmeztettem arra, hogy Oroszországot nem szabad Kína felé taszítani. Épp itt az ideje, hogy ezeket az idegesítő szankciókat végre feloldjuk, és normalizáljuk a politikai, gazdasági helyzetet Oroszországgal." 

– fogalmazott Strache.

Az alkancellár azzal kapcsolatban vetette fel az ötletet, hogy Washington új vámtarifát szabott ki az európai acélra és alumíniumra, ez pedig június elsejével életbe lépett. 

Az alkancellár szerint az Európai Uniónak muszáj valamit lépnie erre, és joggal követelheti az orosz szankciók enyhítését. A 2014 óta életben lévő korlátozó intézkedések ugyanis az osztrák közgazdasági kutatóintézet szerint három év alatt 2,1 milliárd eurós kárt okoztak az ország gazdaságának. 

Hogy az Európai Uniót ez mennyire fogja meghatni, az kérdéses, viszont mindenképp érdemes megemlíteni, hogy Olaszország felől is érkezik nyomás. A koalícióban kormányzó Liga és Öt Csillag Mozgalom ugyanis korábban közösen aláírt egy paktumot, ami az oroszellenes szankciók azonnali megszüntetését követeli Brüsszeltől. 

Szintén beszédes, hogy a korábbi, Északi Áramlat 2 projektet érintő amerikai szankciók miatt Merkel is kénytelen volt Putyinhoz fordulni, hiszen – mint ahogy az orosz elnök rámutatott – az amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) 25-30 százalékkal kerülne többe Európának, mint a csővezetéken érkező orosz energiahordozó. Ez persze elég kényelmetlen helyzetbe hozta Németországot, hiszen Berlin volt a leghangosabb szószólója az Oroszország elleni szankcióknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére