Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Össztûz zúdul a német zöldekre, mert támogatják a palesztin szélsõségeseket

Bokor Gábor

2017.11.22. 18:58

Egyre nagyobb a botrány Németországban, miután kiderült, hogy a zöld párt egyik szervezete, a Heinrich Böll Alapítvány társfinanszírozója az egyik novemberi konferenciának, ahova gázai és libanoni politikusokat és a palesztin radikális Hamász vezetõit is meghívták.
BERLIN, 18:58

Egyre nagyobb a botrány Németországban, miután kiderült, hogy a zöld párt egyik szervezete, a Heinrich Böll Alapítvány társfinanszírozója az egyik novemberi konferenciának, ahova gázai és libanoni politikusokat és a palesztin radikális Hamász vezetőit is meghívták.

A német adófizetők pénzéből fenntartott alapítvány nem kis összeggel támogatja azt a november végi konferenciát, melynek címe Az 1987-es intifáda: emlékezés az izraeli megszállás elleni felkelés harmincadik évfordulójáról.

A többnapos rendezvény- és konferenciasorozatot Gázában és Bejrútban tartják meg. A nemzetközi közösséget az akasztotta ki leginkább, hogy a Hamász két magas rangú képviselője, Ghazi Hamad és Hasan Yusuf is beszédet mond.

A radikális palesztin Hamászt az Egyesült Államok, az Európai Unió és Németország is terrorszervezetként tartja számon.

 

Az, hogy a Heinrich Boll Alapítvány együttműködik Ramallahhal, és támogatja a palesztin terrorszervezeteket, példátlan. Ez egy rendkívül súlyos ügy"

– mondta Olga Deutsch, az NGO Monitor nevű szervezet európai igazgatója.

Gerald Steinberg, az NGO Monitor igazgatója a Jerusalem Postnak elmondta, hogy a nagy büdzsével rendelkező német szervezetek nagyon erősen bele tudnak avatkozni a politikai életbe.

Sajnos vannak olyanok közöttük, akik szívesen adnának teret a terrorszervezeteknek is"

– mondta Steinberg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére