Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Összehangolt iszlamista terrortámadást hajtottak végre Afrikában

Bokor Gábor

2017.08.06. 22:58

Továbbra is rendkívül feszült a helyzet Afrika több országában.
ABUJA, YAOUNDÉ, 22:58

Továbbra is rendkívül feszült a helyzet Afrika több országában.

Rengetegen meghaltak a hétvégén Nigériában és Kamerunban, miután a két afrikai országban is támadásokat hajtott végre a térségben komoly befolyással bíró terrorszervezet, az Iszlám Államnak hűségesküt fogadó Boko Haram. 

A hétvége során több mint egy tucat ember halt meg a terrortámadások során. Vasárnap reggel Nigéria délkeleti részén, Anambra szövetségi államban fegyveresek támadták meg az egyik katolikus templom híveit. Ott legalább nyolcan meghaltak, további 18 ember pedig megsebesült.

A helyi rendőrkapitány szerint a sérültek közül többen is válságos állapotban vannak. Egyes szemtanúk szerint több a halálos áldozatok száma, legalább 15 ember hunyt el. 

Bár egyelőre hivatalosan egyik terrorszervezet sem vállalta magára a támadást, minden jel szerint a térségben nagy hatalommal rendelkező Boko Haram volt a tettes. A Nigéria északi részét uraló iszlamista szervezet az utóbbi tíz évben már több száz templomot megtámadott az országban.

Kamerunban is lecsaptak

Az egyik kameruni faluban, nem messze a nigériai határtól egy öngyilkos merénylő ölt meg nyolc embert és sebesített meg további négyet szombat este. A falu két kilométerre van Amchide várostól, ahol a Boko Haram öngyilkos merénylői már számos támadást elkövettek.

(MTI, BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére