Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Összecsapások miatt betiltották Párizsban az utcai imaszertartásokat

Sümeghi Lóránt

2017.11.21. 14:58

Hónapok óta húzódott az utcai, tömeges muzulmán imaszertartások okozta feszültség Párizsban, miután a francia fõváros egyik kerületében a hatóságok bezárattak egy mecsetet. Ennek következményeképpen péntekenként elözönlötték az utcákat a térdre ereszkedõ, Allahot éltetõ imádkozók.
PÁRIZS, 14:58

Hónapok óta húzódott az utcai, tömeges muzulmán imaszertartások okozta feszültség Párizsban, miután a francia főváros egyik kerületében a hatóságok bezárattak egy mecsetet. Ennek következményeképpen péntekenként elözönlötték az utcákat a térdre ereszkedő, Allahot éltető imádkozók.

Pontosan ebből lett elegük nemcsak a helyi franciáknak, hanem már a francia belügyminisztériumnak is, kiváltképpen azok után, hogy a pénteki, nyilvános imaszertartásokat egyre több összecsapás követte, miután tiltakozók vonultak fel a köztereken. Gerard Collomb belügyminiszter a tiltás tényét megerősítette, elmondta:

nem lesz több utcai imádkozás, ezt mostantól megakadályozzuk."

Az illegális utcai imaszertartások azután váltak rendszeressé, hogy a párizsi Clichy-la-Garenne területén a hatóságok kilenc hónappal ezelőtt bezárattak egy mecsetet, amely egy önkormányzati lakásban volt kialakítva. Az odalátogató muzulmánok ezt nem vették jó néven, elégedetlenségüket pedig úgy artikulálták, hogy péntekenként tömeges, utcai imaszertartásokat tartottak, akadályozva ezzel a köztereken való közlekedést, mindennapi életet.

Az utóbbi alkalmakkor pedig a nyilvános imák ellenzői – többnyire helyi, nem muzulmánok – már agresszíven léptek fel a muszlimokkal szemben, ekkor pedig lépnie kellett a hatóságoknak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére