Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszországot bíráló határozatot fogadott el az ENSZ-közgyűlés

888.hu

2022.03.02. 20:40

Az ukrajnai háború miatt Oroszországot bíráló határozatot fogadott el túlnyomó többséggel szerdán az ENSZ-közgyűlés, amely felszólította Moszkvát, hogy szüntesse be a harcot Ukrajnában, és vonja ki katonai erőit onnan.

 

Az Ukrajna elleni agresszió címmel benyújtott határozatot, amelyet a közgyűlés 193 tagja közül 141 támogatott, a testület rendkívüli ülésszakán fogadták el, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsa hívott össze.
Az Európai Unió által – Ukrajnával együttműködve – kezdeményezett határozat szövege „helyteleníti” az Ukrajna ellen múlt csütörtökön indított orosz katonai agressziót.

 

A határozat felszólít a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan célba juttatására, és bírálja Fehéroroszország részvételét az Ukrajna elleni támadásban.
Az ENSZ honlapja szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa ezelőtt 1982-ben hívta össze a közgyűlés rendkívüli ülésszakát.

Harmincöt tag – közöttük Kína – tartózkodott, öt – Oroszország, Szíria, Fehéroroszország, Észak-Korea és Eritrea – pedig a határozat ellen szavazott.
A közgyűlés határozatai nem kötelező érvényűek.

 

Oroszország létfontosságú infrastruktúrákat rombol le, így emberek milliói számára nélkülözhetetlen ivóvíz- és gázellátáshoz szükséges létesítményeket, és a jelek szerint az Ukrajna elleni hadjárat kegyetlenségének a fokozására készül – mondta a közgyűlésben Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete.

Most az ENSZ sokkal nagyobb kihívás előtt áll, mint története során bármikor” – tette hozzá.

Szerhij Kiszlicja ukrán ENSZ-nagykövet bírálta az országában Oroszország által folytatott „népirtást”, és cselekvésre szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy „ne ismétlődhessen meg, amit Hitler tett”.

Vaszilij Nyebenzja orosz ENSZ-nagykövet tagadta, hogy Moszkva polgári személyek ellen hajtana végre célzott támadást, és figyelmeztetett, hogy a határozat elfogadása a helyzet további súlyosbodásához vezethet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére