Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszországban és Lettországban is megjelent a vírus nagy-britanniai mutációja

888 - MTI

2021.01.11. 07:00

Oroszországban is megjelent a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, Nagy-Britanniában azonosított változata
– közölte Anna Popova tiszti főorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője vasárnap a Rosszija 1 orosz hírtelevíziónak nyilatkozva.
A vírus változatát Nagy-Britanniából hazájukba visszatért orosz állampolgárok szervezetében mutatták ki.

Popova szerint a Roszpotrebnadzor már a múlt év végén tudott arról, hogy az országban vannak a brit vírustörzzsel fertőzött emberek.

November végétől egészen december 22-ig, a légi összeköttetés megszakításáig (az Egyesült Királysággal) Oroszországba Nagy-Britanniából valamivel több mint hétezren érkeztek, akik közül 32 embernél mutatták ki a vírust a szigorú szűrésnek köszönhetően”

– ismertette a tiszti főorvos. Mint mondta, mindenkitől mintát vettek, és a tavalyi év végén már kimutatták a fertőzőbb brit variánst.

Popova ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az úgynevezett PCR-tesztek képesek kimutatni a vírus mutációját, és az Oroszországban bejegyzett vakcinák is hatékonyak azzal szemben.
Oroszországban a járvány kitörése óta 3 366 715 fertőzöttet azonosítottak, a járvány halálos áldozatainak száma 60 963, és 2 750 102-en gyógyultak meg.

A lettországi egészségügyi minisztérium vasárnap megerősítette, hogy a balti országban is feltűnt a vírusmutáció.

„A lett biomedikai kutató- és oktatóközpont az egyik Covid-19-beteg mintáiban kimutatta a jóval fertőzőbb vírusváltozatot, amelynek feltehető származási helye az Egyesült Királyság. Az eset egy Nagy-Britanniába tett utazással áll összefüggésben” – olvasható a tárca közleményében.

Dainis Sirovs, az ogrei kórház igazgatója egyébként már csütörtökön közölte, hogy Lettországban is megjelent a vírus mutációja. Az orvos szerint a kórház pácienseinél és egészségügyi dolgozóinál mutatták ki az új változatot.
A csaknem kétmillió lakosú Lettországban eddig 49 568 fertőzöttet regisztráltak, akik közül 849-en hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 35 771.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére