Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszország nem akar India és Kína konfliktusában közvetíteni

MTI

2020.06.23. 15:30

A két atomhatalom között egyébként egy Magyarország méretű lakatlan tibeti régió miatt tört ki egy nagyjából 40 életet követelő határkonfliktus.

Az előző héten egy összetűzésben húsz indiai katona vesztette életét a vitatott hovatartozású kasmíri térségben.

Az orosz diplomácia vezetője a videokonferenciák után kijelentette, hogy Pekingnek és Újdelhinek nincs szüksége külső támogatásra a nézeteltéréseik rendezéséhez.

Soha nem is volt célunk segíteni Indiának és Kínának a kétoldalú kapcsolataik fejlesztésében. A két országnak minden lehetősége megvan, hogy rendezzen bármilyen problémát a kettejük viszonyában

– fogalmazott.

Lavrov emellett üdvözölte, hogy India és Kína is küldött katonákat a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából rendezendő moszkvai díszszemlére, amelyet szerdán fognak megtartani a Vörös téren.

A kasmíri térséghez tartozó Ladakhban Kína csaknem 90 ezer négyzetkilométer indiai területet követel magának, India viszont azt állítja, hogy a kínai fennhatóság alatt álló Akszai Csin-fennsík 38 ezer négyzetkilométere Ladakh természetes része, ezért Indiához kell tartoznia. A két ország között 1962-ben rövid határkonfliktus is zajlott a régióban.

A vitatott hovatartozású Kasmíron India, Pakisztán és – kisebb részben – Kína osztozik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére