Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több turistát is őrizetbe vettek a járványügyi szabályok megszegése miatt Thaiföldön

888 - MTI

2021.01.28. 11:00

A Ko Phangan sziget egyik szórakozóhelyén szerda este végrehajtott rajtaütés során 22 helyi lakos – köztük a bár tulajdonosa, valamint a szeszes italt áruló egyik alkalmazott is – hatósági őrizetbe került.

 

A thai rendőrség őrizetbe vett 89 külföldit az ország déli részén, egy üdülősziget bárjában a járványügyi szabályok megsértése miatt

– közölték a helyi hatóságok.

Szuparerk Pankoszol, a tartományi bevándorlási hivatal ezredesi rangban szolgáló felügyelője azt mondta, hogy az összejövetel megsértette a koronavírus miatt tavaly márciusban bevezetett szükségállapot rendelkezéseit.

Az őrizetbe vett külföldiek több mint tíz országból származnak, köztük amerikaiak, britek, svájciak és dánok vannak. A rendőrség által a rajtaütésről közzétett fotókon egy sötét, túlzsúfolt terem látható, ahol szájmaszkot viselő, lazán öltözött bulizók láthatók.

A Szuratthani tartományban található sziget a hátizsákos turisták népszerű célpontja, különösen a tenger melletti holdfényes partijairól híres.

Thaiföld azonban tavaly április óta tiltja minden külföldi turista beutazását az országba.

A tartományban 29 igazolt koronavírusos esetet regisztráltak, amiből 11-et a múlt hónapban, a vírus második hullámában. A délkelet-ázsiai országban eddig 15 465-en fertőződtek meg.

A helyi törvények szerint a rendkívüli állapot megsértését két évig terjedő szabadságvesztéssel és 40 000 bát (400 ezer forint) pénzbüntetéssel sújtják.

A bár tulajdonosa és egyik dolgozója ellen a fertőző betegségekről szóló törvény megsértése miatt emelhetnek vádat.

Ők egyéves börtönt és 100 ezer bát (egymillió forint) pénzbüntetést kaphatnak.

A tartományi bevándorlási hivatal felügyelője elmondta, hogy az őrizetbe vett emberek a sziget rendőrségén tartózkodnak, ahol előkészítik ellenük a vádemelést.

Szólt arról is, hogy a rendőrség a buli terveit a közösségi médiában követte nyomon, ahol a bár alapítása ötödik évfordulójának megünneplésére készülve népszerűsítették az eseményt. A belépőjegyek étellel és itallal együtt 100 bátba (ezer forint) kerültek.

(Fotó: The Washington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére