Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási tisztelettel gondol a magyar népre és kormányára Matteo Salvini

888 - Origo

2021.02.06. 18:30

A volt olasz belügyminiszter exkluzív interjút adott a Hír TV-nek az ellene indult perről, majd a végén a magyaroknak is üzent.

 

Matteo Salvini a Hír TV stábjának elmondta, hogy mindenkinek jogában áll ellenőrizni, ki lép be és ki az országa területére.

Ezt megteheti Magyarország, Franciaország Németország és mindenki más, csak Olaszországban kell a bíróság előtt igazolnia magát egy belügyminiszternek, ha hazáját védi

– idézte mondatait az Origo.

Tavaly nyáron az olasz kormánytöbbség megszavazta az ellenzéki Liga és a jobbközép koalíció vezetője mentelmi jogának megvonását. Ennek oka az volt, hogy az olasz parti őrség Gregoretti nevű hajója fedélzetén érkezett 131 migráns 2019. július végén öt napig nem kapott engedélyt a partraszállásra, csak miután más EU-tagállamok vállalták átvételüket.

Az ügyészség szerint Salvini „túszul ejtette” a migránsokat, korlátozva személyi szabadságukat, visszaélt hivatali hatalmával, megsértette a nemzetközi konvenciókat. Salvini akkor arról beszélt, hogy belügyminiszterként, olaszként és emberként is Olaszország határvédelmét és biztonságát tartotta szem előtt döntésével.

A Hír TV felidézte, hogy a Salvini ellen folyó eljárás első ülésére 2020 októberében került sor.

Salvini a nyilatkozat során kiemelte, hogy az akkori kormány tagjai minden lépésben egyetértettek a Gregoretti feltartóztatásával.

Értelemszerű volt, hiszen az érvényben lévő jogrend is ezt követelte”

- fogalmazott. Salvini hozzátette, hogy ennek ellenére csak őt állították bíróság elé, azonban nem aggódik, hiszen nagyanyja arra tanította, hogy ha nem követett el semmi rosszat, akkor nem kell félnie semmitől.

Az olasz igazságszolgáltatásnak komoly reformokra van szüksége. A legfelsőbb bíróság tagjait véleményem szerint érdemek, nem pedig protekció vagy ideológiai nézetek alapján kellene kinevezni”

- mondta.

Salvini ezzel arra utalt, hogy amikor nem tudja a baloldal az urnáknál legyőzni ellenfeleit, akkor bírósági úton próbálja őket ellehetetleníteni.

A jobboldali olasz politikus továbbá üzent a magyaroknak. Úgy fogalmazott:

óriási tisztelettel gondol a magyar népre és kormányára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére