Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási felháborodást keltett a francia muszlimoknál az új, iskolai menzákat érintõ rendelet

Forisek Ádám

2018.01.10. 21:58

BEAUCAIRE, 21:58

Egy francia kisváros polgármestere eltörölte az iszlám vallás előírásainak megfelelő étkezési lehetőséget az iskolákban – most össztűz zúdult rá liberális oldalról.

Európában több helyen is problémásnak bizonyul az iszlám vallás előírásainak megfelelő étkezés biztosítása. Nincs ez másképp a mintegy 16 000 fős franciaországi Beaucaire-ben sem. A városka polgármestere, a Nemzeti Front színeiben politizáló Julian Sanchez úgy döntött, új rendeletében eltörli a sertéshústól mentes iskolai menüket.

A lépés mintegy 150 muszlimot érint, Franciaország nemi egyenlőségi minisztere (!), Marléne Schiappa szerint egyértelműen muszlimellenes lépésről van szó.

Sanchez szerint azonban a lépés a köztársaságot védi, hiszen a halal étkezéssel a vallás betolakodik az iskolákba, ez pedig provokáció.

Nem vagyok iszlamofób. Nem félek senkitől, és nem áll szándékomban bárkit is kirekeszteni. Csak az érdekel, hogy mi a baj a sertéshússal? Ha valami orvosi magyarázat lenne erre, még megérteném, de nem erről van szó.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére