Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Orbán Viktor és a magyar modell jelentheti a kiutat"

Tóth Dalma

2018.04.14. 17:28

A világ egyik legfontosabb napilapjában, a Le Figaro hétvégi számában Orbán Viktorról és a magyar modell eredményességérõl írt a világszerte ismert, saját országában páratlanul sikeres esszéista és újságíró.
PÁRIZS, 17:28

A világ egyik legfontosabb napilapjában, a Le Figaro hétvégi számában Orbán Viktorról és a magyar modell eredményességéről írt a világszerte ismert, saját országában páratlanul sikeres esszéista és újságíró. 

A véleménycikk fő gondolata, hogy a francia jobboldalnak tanulnia kellene Magyarországtól, meg kellene érteniük a magyar politika sikerét – írja az Origo. A Tekintsünk Keletre, ismét! című írásban Zemmour kifejti, hogy Orbán Viktor koncepciója, az illiberalizmus a francia jobboldalnak esélyt nyújthat, ha megfelelően értelmezik.

Eric Zemmour szerint az osztrák, az olasz, a lengyel, a szlovák és bizonyos értelemben a német választás után a magyar nagy győzelem is bizonyította, hogy az illiberalizmusnak nagy politikai jövője van. Úgy értelmezi az illiberalizmus megteremtőjének, Orbán Viktornak a gondolatait, hogy ez egyrészt gazdasági értelemben racionalitást jelent, ideológiailag pedig teljes szakítást.

Az illiberalizmus demokráciát jelent, olyan demokráciát, ami a népből, a néppel, a népért.

Orbán Viktor számára 2008-ban világossá vált, hogy mihez vezet a globalizmus. 2015-ben, a migránsválságra is gyorsan és jól reagált, és nem azt az utat választotta, amit például Franciaország vagy Németország, a multikulturalizmust. 

Eric Zemmour szerint érthető, hogyha az egykori osztrák-magyar monarchia vezető országai különösen érzékenyek a migránsválságra, és utal Bécs tizenhetedik századi muszlim elfoglalására is. Ráadásul Magyarország a kommunizmustól is szenvedett. 

Az illiberalizmus természetesen Brüsszel legújabb ellenségévé vált. De Eric Zemmour szerint nagy szükség van rá. A (francia) jobboldal megújulásához alapvetően szükséges, egybegyűjtheti a jobboldali szavazókat, és kellően tud szembefordulni Európa iszlamizációjával.

A franciaországi jobbközép Macron elnökké választását követően szinte kettészakadt. 

Laurent Wauquiez, korábbi miniszter, a Republikánus Párt elnöke korábban több olyan nyilatkozatot tett,  ami azt bizonyítja, egyfajta mintául tekinti a magyar modellt. A baloldalon nagy felháborodást váltott ki kijelentése, miszerint munka nélkül nincs segély, és lényegét tekintve bevezette voltaképpen a közmunkát saját régiójában, Auvergne-Rhone-Alpes-ban. Többször beszélt a politikai korrektség káros hazugságáról, és ellene van mindenfajta migránskvótának. A migránsok Franciaországon belüli elosztását is ellenezte.

Eric Zemmour az egyik legjobb francia esszéíró és újságíró. A Francia öngyilkosság című példátlan sikerű műve már egy évvel az európai migránsválság előtt megjósolta a bekövetkezett eseményeket. Több mint 500 ezer példányban adták el, ami műfajából adódóan kivételes rekord. Egy Soros által támogatott szervezet és baloldali politikusok is ellene fordultak, a politikai korrekt beszédet megkövetelő kereskedelmi tévé pedig – ahol nagy nézettségű műsort vezetett – elküldte. Többen beperelték, végül ellenfelei vesztettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére