Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Orbán Viktor az az ember, aki félelem nélkül védte meg saját országa érdekeit”

Bokor Gábor

2019.09.20. 10:40

Ezt Giorgia Meloni, a Fratelli d’Italia, azaz az Olasz Testvérek nevű jobboldali olasz párt elnöke mondta azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor is felszólal szombaton az Atreju nevű jobboldali rendezvényen Rómában. A magyar miniszterelnököt Meloni hívta meg.

Orbán Viktor szombaton Rómába utazik, ahol felszólal az Atreju nevű jobboldali rendezvényen, amire Giorgia Meloni meghívására érkezik. Ezzel kapcsolatban egy rövid interjút készített a pártelnökkel a Magyar Hírlap, amelynek Meloni úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor, illetve a visegrádi négyek bebizonyították, hogy a határok, a gazdaság és az identitás megvédésével is lehetnek uniós tagországok.

Arra a kérdésre, hogy miért a magyar miniszterelnököt hívták meg a római konferenciára, Meloni azt mondta, hogy pártja kiemelt figyelemmel követi a visegrádi csoport országait.

Azt, ahogyan Európában jelen vannak, bebizonyítva, a határaink, identitásunk, gyökereink, vállalkozásaink és gazdaságunk megvédésével is lehetünk uniós tagországok. Orbán Viktor minden bizonnyal az az ember, aki félelem nélkül védte meg ezeket és persze saját országa érdekeit. Emiatt meghatározó személyiségként tekintünk rá

– fogalmazott Giorgia Meloni, aki szerint köztudott, már egy ideje együttműködés köti össze őket, s végtelenül boldog amiatt, hogy elfogadta Orbán Viktor a meghívást. Az Olasz Testvérek vezetője példaértékűnek tartja a magyar irányvonalat, és örömmel látná, ha Olaszország is azon az úton járna, mint Magyarország.

Giorgia Meloni | Fotó: AFP

A határvédelemben és az illegális bevándorlás kérdéseiben egyértelműen azonos nézeteket vallunk, de a keresztény gyökereink megóvása és a családvédelem is közös pontok. Kitűnő kapcsolatban állok Novák Katalin államtitkár asszonnyal is, aki rendkívüli munkát végez a családok védelmében. Boldog lennék, ha Olaszország merítene a magyar példából, megadná a családoknak azt a támogatást, amit a jelenlegi magyar kormány a születendő gyermekeknek biztosít

– mondta Meloni, majd közölte, Európa legnagyobb problémája a születések számának csökkenése.

A jobboldali párt vezetője azzal folytatta, hogy az eliszlámosodás veszélye fenyeget, nem csupán az illegális bevándorlás miatt, hanem mert egy muzulmán állampolgár átlagosan több gyermeket vállal, mint egy európai.

A napokban mutattunk be egy uniós léptékű beszámolót, amely egyértelműen bizonyítja, hatalmas problémával kell szembenéznünk

– közölte Meloni, aki a gazdaságpolitikával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az Orbán Viktornál tett látogatása alkalmával nagy meglepetésként érte a bankok megadóztatása, ezt pedig örömmel megvalósítaná Olaszországban.

Giorgia Meloni: ”Valójában õk Európa igazi ellenségei„

Itt az ideje újrahangolni az uniót, melyet a szuverén nemzetállamok szövetségére kell építeni.” Bertha: Pártja, az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) a jobbközép koalíció tagjaként vágott neki a tavalyi választásoknak, majd végül ellenzékbe kényszerült. Milyen célkitűzésekkel kezdtek neki a parlamenti munkának? Meloni: Jelen pillanatban egy természetesnek aligha nevezhető koalíciónak lehetünk a szemtanúi Olaszországban, melynek két pártja [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére