Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

888.hu

2020.04.02. 15:00

Nem egyeztetett a bizottság tagjaival, úgy adott ki felhívást a LIBE-bizottság elnöke, derül ki mindez abból a levélből, melyet Nadine Morano EP-képviselő írt a testület vezetőjének. A képviselő a LIBE által kiadott közleményre reagál, melyben az elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos törvény vizsgálatára hívja fel a bizottságot. Morano levelében, melyben elhatárolódik az elnök véleményétől, leszögezi: „Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal”.

„Kíváncsi lennék, hogy milyen demokratikus alapelv szerint veszi a bátorságot, hogy a LIBE-bizottság nevében tesz kijelentést, mikor egyik tagjával sem konzultált a magyarországi helyzettel kapcsolatban” – írja Nadine Morano európai parlamenti képviselő, a LIBE-bizottság tagja a testület elnökének címzett levelében, számol be minderről a V4NA.

A képviselő arra reagált, hogy a bizottság honlapján március 24-én megjelent egy sajtóközlemény, melyben a testület nevében kifejezik aggodalmunkat a magyar parlamentben a veszélyhelyzet kiterjesztéséről és a büntető törvénykönyv ebből következő módosításáról történő szavazást illetően. Ebben az elnök leírja, hogy felhívják a bizottságot, hogy értékelje, hogy a javasolt törvény megfelel-e az EU-s szerződéseknek, szem előtt tartva a tagállamok felelősségét a közös értékek tiszteletben tartása és védelme mellett.

Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal

– fogalmaz Nadine Morano a bizottság elnökének írt levelében.

Hozzáteszi: „Teljes mértékben elhatárolódom az Ön észrevételeitől, ugyanakkor arra kérem, hogy helyesbítse a sajtóközleményben leírtakat, kihangsúlyozva, hogy csakis a LIBE-bizottság elnökeként fejezte ki a véleményét, de nem a bizottság nevében. Ily módon konkrétan hozzájárul a demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás és a vélemények sokszínűségének tiszteletben tartásához, vagyis az európai értékekhez.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vírushíradó

Vírushíradó

Meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma.

Nem adott igazat az újságíróknak az Emberi Jogok Európai Bírósága

A parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme ugyanis legitim korlátozási indok.

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Európai Unióval foglalkozó cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni az államszövetség születését, történetét, működését, és mérlegre helyezni előnyeit és hátrányait. Második részben azt mutatjuk be, hogyan bukott meg az az uniós hadsereg hatvan évvel ezelőtt, ami miatt az egész szervezet eredetileg megszületett.

Egyre több olasz tartományban nem regisztrálnak új beteget

A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt.

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

A sokat kritizált koronavírus-törvény ugyanis emberéletek ezreit mentette meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére