Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

888.hu

2020.04.02. 15:00

Nem egyeztetett a bizottság tagjaival, úgy adott ki felhívást a LIBE-bizottság elnöke, derül ki mindez abból a levélből, melyet Nadine Morano EP-képviselő írt a testület vezetőjének. A képviselő a LIBE által kiadott közleményre reagál, melyben az elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos törvény vizsgálatára hívja fel a bizottságot. Morano levelében, melyben elhatárolódik az elnök véleményétől, leszögezi: „Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal”.

„Kíváncsi lennék, hogy milyen demokratikus alapelv szerint veszi a bátorságot, hogy a LIBE-bizottság nevében tesz kijelentést, mikor egyik tagjával sem konzultált a magyarországi helyzettel kapcsolatban” – írja Nadine Morano európai parlamenti képviselő, a LIBE-bizottság tagja a testület elnökének címzett levelében, számol be minderről a V4NA.

A képviselő arra reagált, hogy a bizottság honlapján március 24-én megjelent egy sajtóközlemény, melyben a testület nevében kifejezik aggodalmunkat a magyar parlamentben a veszélyhelyzet kiterjesztéséről és a büntető törvénykönyv ebből következő módosításáról történő szavazást illetően. Ebben az elnök leírja, hogy felhívják a bizottságot, hogy értékelje, hogy a javasolt törvény megfelel-e az EU-s szerződéseknek, szem előtt tartva a tagállamok felelősségét a közös értékek tiszteletben tartása és védelme mellett.

Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal

– fogalmaz Nadine Morano a bizottság elnökének írt levelében.

Hozzáteszi: „Teljes mértékben elhatárolódom az Ön észrevételeitől, ugyanakkor arra kérem, hogy helyesbítse a sajtóközleményben leírtakat, kihangsúlyozva, hogy csakis a LIBE-bizottság elnökeként fejezte ki a véleményét, de nem a bizottság nevében. Ily módon konkrétan hozzájárul a demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás és a vélemények sokszínűségének tiszteletben tartásához, vagyis az európai értékekhez.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére