Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Orbán tett valamit a népéért, és õ volt az, aki lezárta a migráció balkáni útvonalát"

888.hu

2017.08.15. 16:58

A Mandiner Marc Jongen német filozófussal, az AfD politikusával készített interjút, melynek témája a bevándorlás volt és az iszlám hatása Németországra. Az elmondott tapasztalatok jól érzékeltetik, hogy milyen nehézségek várnak azokra az országokra, melyek nem fékezik meg az iszlám európai térhódítását. Éppen ezért Jongen szerint sokan reménnyel tekintenek Magyarországra.

A Mandiner Marc Jongen német filozófussal, az AfD politikusával készített interjút, melynek témája a bevándorlás volt és az iszlám hatása Németországra. Az elmondott tapasztalatok jól érzékeltetik, hogy milyen nehézségek várnak azokra az országokra, melyek nem fékezik meg az iszlám európai térhódítását. Éppen ezért Jongen szerint sokan reménnyel tekintenek Magyarországra.

Marc Jongen a Németországba való bevándorlással kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy már a hatvanas években elkezdődött a folyamat, amikor Törökországból érkező emberek tömege tette át székhelyét az országba. A filozófus szerint akkoriban úgy gondolták, hogy ez a tömeg nem marad sokáig ott, idővel visszatérnek a szülőhazájukba – mint tudjuk tévedtek. Jongen szerint sok idő eltelt, mire erre a németek is rájöttek, és adódott a kérdés: mit csináljanak velük?

Az integráció megkísérlése volt az egyetlen lehetséges megoldás, mivel a németek nem csinálhattak úgy, mintha ott sem lennének ezek az emberek. A vallási és kulturális különbségek miatt azonban ez nagyon nehéz volt, mivel a muzulmánok nem akartak lemondani ezekről az értékeikről, sem pedig a Törökország iránt érzett hazaszeretetükről – tette hozzá Marc Jongen. 

Lényegében tehát Németország egy olyan közösséget fogadott be, mely nem kívánt integrálódni a német és az európai társadalomba, csupán a jobb megélhetés érdekében tartózkodott ott. Ezt ma akár hívhatnánk kizsákmányolásnak is, hiszen míg ők a bevándorlásuk minden előnyét élvezhették, addig cserébe semmit sem voltak hajlandóak adni. Sajnos ugyanez a helyzet ma is (a szerk.).

A filozófus elmondta, hogy a helyzetet még úgy ahogy kezelni tudta Németország, de mikor 2015-ben Angela Merkel 1 millió muzulmánt fogadott be, minden sokkal rosszabbra fordult. Jongen arra a kérdésre, hogy szerinte lehetetlenség-e az integráció azt felelte:

Lehetséges volna néhány, jól meghatározott körülmény segítségével. Ha Németországban mindenki meg lenne róla győződve, hogy a bevándorlóknak alkalmazkodniuk kell a német törvényekhez, szokásokhoz, és határozottan rá tudnánk venni őket, hogy asszimilálódjanak, akkor lehetséges volna."

Jongen szerint azonban nem ez a helyzet, a németek – a kormányt is beleérve – vendégként tekintenek rájuk, ezzel visszaélve pedig a migránsok követelőző magatartást tanúsítanak az együttműködés teljes hiányával együtt. A politikus a multikulturalizmusról elmondta, hogy támogatói abban a tévhitben élnek, hogy a párhuzamos társadalmak hosszú távon, békésen egymás mellett tudnak élni, de mint mondta:

Ez nem valószínű, mivel nincs közös hitvallásunk, közös elképzelésünk arról, hogy kik vagyunk."
 

Elmondta azt is, hogy a multikulti támogatói homokvárakra építik elképzeléseiket, az integrálódás sikertelenségét pedig tökéletesen mutatja a rengeteg migráns által elkövetett bűncselekmény. Ezeket rendszerint csupán a helyi lapok írják meg, míg az országos média kevésbé ír minderről, mint mondta:

ők megpróbálják ezt a szőnyeg alá söpörni."

A politikus azt is elmondta, hogy a társadalom ébredezik, és kezdi belátni az öngyilkos bevándorláspolitika valódi hatásait, ám a történelmi előzmények miatt erős a bűntudatuk – amit a liberális média előszeretettel ki is használ (a szerk.).

Ezekről a témákról nehéz máshogy beszélni, mert megkapod, hogy náci vagy, vagy legalábbis szélsőjobbos"

– mondta a filozófus.

Elmondása szerint a hasonló nézeteket valló emberek reménnyel tekintenek Magyarországra, hiszen ott senkit nem zavar, ha a liberálisok lefasisztázzák őket, annyira inflálódott ez a címke. A migrációs áradattal kapcsolatban megjegyezte, hogy:

Orbán tett valamit a népéért és ő volt az, aki lezárta a migráció balkáni útvonalát. Ez pedig nemcsak Magyarországnak volt jó, hanem egész Európának."

Jongen szerint jól látszik, hogy a muszlim lobbisták a baloldallal karöltve próbálják érdekeiket érvényesíteni, ez jól látszik például a córdobai katedrális esetében is. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy:

A bevándorló muzulmánoknak és az európai baloldalnak nagyon mások az elképzeléseik, de eszközként felhasználják egymást. A muszlimok alkalmazkodtak a baloldali, multikulturális beszédmódhoz, ami nagyon okos lépés volt a részükről"

Jongen arra a kérdésre, hogy a keresztény-konzervatív oldal együttműködhet-e a baloldallal vagy a muzulmánokkal a megoldás megtalálásának érdekében azt felelte, hogy bizonyos kérdésekben elképzelhető mindez, de mivel rengeteg érdekkülönbség van, vigyázni kell, hogy végül ne történjen meg az, hogy a muszlimok kihasználják ezt saját céljaik érdekében.

Összegezve az érintett témát elmondta, hogy adódik még egy fontos kérdés, mégpedig, hogy mi a valódi ellenség? A liberalizmus vagy az iszlám? A filozófus szerint taktikailag nagyon fontos, hogy legalább néhány kérdésben együttműködjenek a konzervatívok a muzulmánokkal, hogy legalább egy részüket megosszák, és eltávolítsák a baloldal közeléből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Így fogadta a miniszterelnök a mai döntetlent

Mi, magyarok – írta Orbán Viktor a közösségi média-oldalán közzétett bejegyzésében.

Döntetlen a világbajnok ellen! Csoda! Eufória!

Döntetlen a világbajnok ellen! Csoda! Eufória!

Megtörtént az amire senki nem számított! Soha nem csüggedünk! Soha nem térdelünk!

Gyurcsány embere a magyarokat nácizva szurkol a franciáknak

Gyurcsány embere a magyarokat nácizva szurkol a franciáknak

Homonnay Gergelynek megint sikerül beleszállni a magyarokba. Csak annyit üzennénk neki, hogy bújjon vissza az idegenszívű kommunista pöcegödrébe és szégyellje magát!

A 888 megmondja a tutit: Portugália–Németország

A 888 megmondja a tutit: Portugália–Németország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Portugália–Németország.

Négyből csak egy magyar támogatja a mérkőzések előtti letérdelést

A választókorú magyar lakosság 55 százaléka szerint nem kell letérdelnie a magyar nemzeti tizenegynek a válogatott mérkőzései előtt, és pusztán 24 százalék mondta azt, hogy le kellene – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére