Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: stabil és erõs Törökország az érdekünk

888.hu

2017.06.30. 15:28

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Uniónak szüksége van Törökországra.
ANKARA, 15:28

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Uniónak szüksége van Törökországra.

A kormányfő több miniszterével együtt részt vett a felső szintű stratégiai tanács ülésén, amely a gyakorlatban magyar-török “kormányülést”, kormányzati csúcstalálkozót jelent. A magyar-török üzleti fórumon Orbán kiemelte, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa.

Orbán Viktor az ülést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a török alkotmányos változásokat üdvözöljük, mert bár ez török belügy, ezek növelik Törökország képességét, hogy meg tudja védeni Európát és segítségére legyen Magyarországnak is. Hozzátette: az Európai Uniónak szüksége van Törökországra.

Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll"

– mondta Orbán Viktor.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: Magyarország tisztában van azzal, hogy tőle senki nem várja el a nagy világpolitikai válságok megoldását, ezért külpolitikája fókusza gazdasági jellegű, a külpolitika elsődleges feladata, kötelessége, hogy felismerje a magyar nemzeti gazdasági érdekeket, és olyan döntéseket hozzanak, amelyekkel ezeket kiszolgálják. Nem lehet ez másként egy ilyen nyitott gazdaság esetében – vélekedett.

A tárcavezető rámutatott: ezért az együttműködés a legfontosabb kereskedelmi és gazdasági partnerekkel komolyan meghatározza a nemzetgazdaság teljesítményét, és Törökországnak is – amely Magyarország tizenhatodik legfontosabb kereskedelmi partnere – alapvető szerepe van a magyar gazdaság alakulásában.

Tavaly 2,8 milliárd dollár volt a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke, az idén pedig várhatóan meghaladja a 3 milliárd dollárt – közölte.

Kitért rá: 72 magyar vállalattól 94 üzletember érkezett most Ankarába, ők elsősorban azokat az ágazatokat képviselik, amelyekben a magyar gazdaság az élvonalba tartozik, így a vízipart, az agráripart és az informatikát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére