Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politico: Orbán Európa negyedik legbefolyásosabb politikusa, megelőzi Macront

888

2020.12.07. 13:45

A Politico minden évben listát állít össze Európa legbefolyásosabb embereiről, amelyen a magyar miniszterelnök az előkelő negyedik helyet foglalja el, megelőzve Boris Johnsont, Emmanuel Macront vagy éppen Erdogant.

A magyar miniszterelnök a Politico című napilap listája szerint a „cselekvők” közé tartozik.

Az első helyre Giuseppe Conte olasz kormányfő került, a második Emer Cooke, a koronavírus-járvány idején felértékelődött Európai Gyógyszerügynökség első embere, a harmadik pedig Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke. Az ötödik Emmanuel Macron francia államfő lett. Recep Tayyip Erdogan török elnök a hatodik, Boris Johnson brit kormányfő pedig a kilencedik a sorban.

A hírről Varga Judit is beszámolt a Facebook-oldalán.

Miközben az ellenzék szerint az uniós vétó miatt a magyar miniszterelnök végképp elszigetelődött az unióban, a kormánypárti elfogultsággal éppen nem vádolható Politico ma Európa negyedik legbefolyásosabb politikusának választotta Orbán Viktort, aki ezzel megelőzi a listán többek között a francia elnököt

– írta.

Miközben az ellenzéki szivárványkoalíció tagjai napok óta azzal riogatnak, hogy a miniszterelnök ki akarja vezetni hazánkat az unióból, Orbán Viktor folyamatosan egyeztet az unió és a tagállamok vezetőivel, hogy a magyar érdekek maradéktalan figyelembevételével szülessen megállapodás az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról. Tudják: „Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak” – zárta sorait Varga Judit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére