Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Önvédelmi képzést indítottak a brit politikusoknak

Bertha László

2016.08.15. 15:38

Önvédelmi képzést igényelhetnek a brit parlament képviselõi és dolgozói, hogy a jövõben elkerüljék a Munkáspárt politikusa, Jo Cox meggyilkolásához hasonló eseteket.
LONDON, 15:38

Önvédelmi képzést igényelhetnek a brit parlament képviselői és dolgozói, hogy a jövőben elkerüljék a Munkáspárt politikusa, Jo Cox meggyilkolásához hasonló eseteket.

A brit politikusok az izraeli harcművészet, a krav maga alapjait sajátíthatják el. A krav maga a cselgáncsot, az ökölvívást és az utcai harcot ötvözi, kifejlesztője a Budapesten született Lichtenfeld Imre volt. Ennek a harcmodornak a célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és gyors kezelésükre.

A The Times beszámolója szerint az ingyenes képzés célja, hogy a képviselők meg tudják védeni magukat a terroristáktól és a politikai szélsőségesektől. Az első képzési napon egyelőre két képviselő, valamint 18 asszisztens vett részt.

A szervező cég alapítója, Mendora Ogbogbo elmondta, hogy Jo Cox meggyilkolása után döntötte el, hogy önvédelmi tanfolyamot indít a parlamenti dolgozóknak.

Olyan technikákat tanítunk a képviselőknek, amelyekkel ártalmatlaníthatják támadóikat, és el tudnak futni.”

– mondta Ogbogbo.

Az ellenzéki Munkáspárt 41 éves képviselőjét, Jo Coxot a brit európai uniós tagságról szóló népszavazási kampány hajrájában ölte meg egy férfi. A kétgyermekes politikus épp a választókerületi fogadóórájáról jött ki Leeds egyik elővárosa, Birstall könyvtárából, amikor a merénylő rátámadt. Az 52 éves férfi három lövéssel és több késszúrással ölte meg a képviselőnőt.

(MTI, The Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére