Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öngyilkos migránssal érzékenyít a német média

Tóth Dalma

2018.07.12. 22:00

Egy afgán migráns öngyilkosságot követett el Kabulban, miután kitoloncolták Németországból, a baloldali média pedig teljesen rápörgött a témára. Pedig okkal lett kitoloncolva, hiszen számos bûncselekményt követett el és veszélyt jelentett a német társadalomra.

Egy afgán migráns öngyilkosságot követett el Kabulban, miután kitoloncolták Németországból, a baloldali média pedig teljesen rápörgött a témára. Pedig okkal lett kitoloncolva, hiszen számos bűncselekményt követett el és veszélyt jelentett a német társadalomra.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közölte, hogy a július 4-én kitoloncolt afgán migráns öngyilkosságot követett el kedden Kabulban az ideiglenes szállásán. A baloldali média pedig egyből arról kezdett írni, hogy az illegális bevándorlók milyen kedvezőtlen körülmények közé kerülnek, ha visszaviszik őket Afganisztánba, ez pedig teljesen megviseli őket, emiatt öngyilkosságot követhetnek el. A következtetés pedig az, hogy nem szabad kitoloncolni az afgán migránsokat (sem).

Az IOM ideiglenes szállást nyújt Kabulban azoknak az illegális bevándorlóknak, akiket kitoloncoltak, továbbá segít nekik eljutni a különböző provinciákba. A kabuli szálláson 15 napig maradhatnak. A 23 éves férfi is a szállón tartózkodott 68 kitoloncolt társával együtt. A migráns a nyugati Herat tartományba utazott volna tovább.

Az egész épület bűzlött. Kihívták a rendőrséget. Amikor felmentünk az emeletre, akkor láttuk, hogy felakasztotta magát. A teste megduzzadt és bűzlött. Nagyon rossz állapotban volt – mesélte egy másik kitoloncolt migráns, Mirwis Hashimi.

Németország 2016-ban állapodott meg Kabullal arról, hogy hazatelepítik azokat az afgán migránsokat, akiknek elutasították a menekültkérelmét.

Azonban 2017-ben robbantottak az afgán főváros diplomatanegyedében, amelyben a német nagykövetség munkatársai is megsérültek. Azóta csak olyan személyt toloncolhatnak ki, aki bűncselekményt követett el, akit terrorizmussal vádolnak, vagy aki következetesen megtagadta az együttműködést személyazonossága megállapításakor.

Régóta nem toloncoltak ki egyszerre ennyi migránst Németországból

Tippeljétek meg, hogy hány emberről beszélünk. Több mint 50 afgán migránst toloncoltak ki Németországból. Az illegális bevándorlókat szállító repülő kedd éjszaka szállt fel a müncheni Franz Josef Strauss reptérről. Ez volt a legnagyobb afgán migránscsoport, melyet eddig visszatoloncoltak a hazájukba.

A 23 éves férfi Hamburgban élt, mielőtt kitoloncolták.

A migránsnak gondjai voltak a kábítószerrel, de lopás, rablás és súlyos testi sértés is szerepelt a számláján, de a bűnüldöző szervekkel szemben történő ellenállás miatt is a kitoloncolás mellett döntöttek.

Habár a konzervatívok örültek Merkel azon döntésének, hogy felpörgetik a kitoloncolásokat, a migránssimogató kritikusok azért aggódnak közben, hogy a kitoloncolt afgánok hazájukban nehéz körülmények közé kerülnek, és még a német állam sem tesz támogató lépéseket a megsegítésükre. Azért felmerül a kérdés, hogy miért kellene olyan migránsok életét segíteni a saját hazájukban a német adófizetők pénzén, akik pont azért lettek kitoloncolva, mert számos bűncselekményt követtek el és veszélyt jelentenek a társadalomra.

A Pro Asyl migránssimogató szervezet azért aggódik, mert sok migráns mindenét eladta, hogy az embercsempészeknek fizethessen az európai útért, ezért amikor hazatérnek, nincstelenek, mindent elölről kell kezdeniük. Többek között ezért is jelent problémát, hogy hamis remények miatt útra kelnek, mert jobb életkörülményeket szeretnének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére