Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

888.hu

2018.11.17. 14:00

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot, a tüntetõk újra ellepték az utcákat.

Augusztusban kezdődtek a tüntetések, amelyek nemcsak a várost, hanem Németországot is megrázták. A bevándorlásellenes tüntetéseket a német sajtóban a szokásos módon a "szélsőjobboldali" jelzővel illették. Ez persze a tények összemosása volt, ugyanis a túlnyomó többséget az átlagemberek tették ki. A tüntetők többször is összecsaptak a rendőrökkel, az elmúlt hónapokban többen is megsérültek. Szerencsére a tragédiát sikerült elkerülni. A bevándorlásellenes tüntetők mellett a balosok is megjelentek a városban és összecsaptak a bevándorlásellenesekkel.

A tüntetések apropója, hogy Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra megkéseltek egy 35 éves német állampolgárt. Az elkövető egy migráns volt. Az emberölés után tartott demonstrációkon számos erőszakos bűncselekmény történt, amelyeket a német nyilvánosságban – a szokásos, liberális stratégia szerint – az elkövetők idegenellenességének és szélsőjobboldali, jobboldali radikális nézeteinek tulajdonítanak.

Merkel még szeptember végén jelentette be, hogy a városba látogat. Állta a szavát, Chemnitzbe utazott. A kancellár találkozott a város ifjúsági kosárcsapatával, valamint szászországi vezetőkkel. Emellett a helyi újságok 120 olvasójával is beszélgetett.

A politikus a szokásos paneleket mondta el: megvédte a német kormány bevándorlási politikáját, elítélte a chemnitzi gyilkosságot és az erőszakos tüntetőket is.

Merkel elmondta, hogy a legnagyobb aggodalma, hogy a chemnitzi események miatt az emberek elvesztették a biztonságérzetüket. Ugyanakkor azzal igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a biztonság érzésének eltűnése "szubjektív", amelyet nem támasztanak alá bűncselekmények számáról szóló adatok, statisztikák.

A kancellár végül elmondta, hogy elégedett volt a programmal és a mély beszélgetésekkel, amelyeket a helyiekkel folytatott. Megígérte, hogy a jövőben a városban több olyan eseményt, konferenciákat fognak szervezni, amely támogatást jelent a közösség számára.

A szemet gyönyörködtető kép azonban csalóka lehet, ugyanis nagyjából hússzor annyian voltak azok, akik a kancellár ellen tüntettek aznap, mint akik a fogadására mentek.

Mintegy 2500 ember vonult utcára pénteken a városban, hogy tiltakozzanak a kancellár politikája ellen. A német média szerint a bevándorlásellenes Pegida és a helyi "szélsőjobboldal", a Pro-Chemnitz-csoport szervezte a tüntetést. Egy csoport alaposan túl is tolta a trollkodást, amikor magukat "Merkeljugendnek" nevezték az egykori hírhedt "Hitlerjugend" nevű ifjúsági szervezet nyomán.

A tüntetők a "Merkelnek mennie kell" és a "nemzet elárulója" kifejezéseket skandálták. Az úgynevezett "Merkeljugendesek" pedig olyan EU-s zászlókat lengettek, amelyeken az EU jelképei voltak ötvözve az egykori náci szimbólumokkal. A pólóikon a "Geil Merkel" kifejezés állt, amely utalás a náci "Heil Hitler" köszöntésre.

A tüntetők Merkel Németországát az egykori kommunista Német Demokratikus Köztársasághoz hasonlították, és szerintük olyan szintű az elnyomás, mint a Stasi – egykori kelet-német titkosszolgálat – idejében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német lap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére