Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

888.hu

2018.11.17. 14:00

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot, a tüntetõk újra ellepték az utcákat.

Augusztusban kezdődtek a tüntetések, amelyek nemcsak a várost, hanem Németországot is megrázták. A bevándorlásellenes tüntetéseket a német sajtóban a szokásos módon a "szélsőjobboldali" jelzővel illették. Ez persze a tények összemosása volt, ugyanis a túlnyomó többséget az átlagemberek tették ki. A tüntetők többször is összecsaptak a rendőrökkel, az elmúlt hónapokban többen is megsérültek. Szerencsére a tragédiát sikerült elkerülni. A bevándorlásellenes tüntetők mellett a balosok is megjelentek a városban és összecsaptak a bevándorlásellenesekkel.

A tüntetések apropója, hogy Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra megkéseltek egy 35 éves német állampolgárt. Az elkövető egy migráns volt. Az emberölés után tartott demonstrációkon számos erőszakos bűncselekmény történt, amelyeket a német nyilvánosságban – a szokásos, liberális stratégia szerint – az elkövetők idegenellenességének és szélsőjobboldali, jobboldali radikális nézeteinek tulajdonítanak.

Merkel még szeptember végén jelentette be, hogy a városba látogat. Állta a szavát, Chemnitzbe utazott. A kancellár találkozott a város ifjúsági kosárcsapatával, valamint szászországi vezetőkkel. Emellett a helyi újságok 120 olvasójával is beszélgetett.

A politikus a szokásos paneleket mondta el: megvédte a német kormány bevándorlási politikáját, elítélte a chemnitzi gyilkosságot és az erőszakos tüntetőket is.

Merkel elmondta, hogy a legnagyobb aggodalma, hogy a chemnitzi események miatt az emberek elvesztették a biztonságérzetüket. Ugyanakkor azzal igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a biztonság érzésének eltűnése "szubjektív", amelyet nem támasztanak alá bűncselekmények számáról szóló adatok, statisztikák.

A kancellár végül elmondta, hogy elégedett volt a programmal és a mély beszélgetésekkel, amelyeket a helyiekkel folytatott. Megígérte, hogy a jövőben a városban több olyan eseményt, konferenciákat fognak szervezni, amely támogatást jelent a közösség számára.

A szemet gyönyörködtető kép azonban csalóka lehet, ugyanis nagyjából hússzor annyian voltak azok, akik a kancellár ellen tüntettek aznap, mint akik a fogadására mentek.

Mintegy 2500 ember vonult utcára pénteken a városban, hogy tiltakozzanak a kancellár politikája ellen. A német média szerint a bevándorlásellenes Pegida és a helyi "szélsőjobboldal", a Pro-Chemnitz-csoport szervezte a tüntetést. Egy csoport alaposan túl is tolta a trollkodást, amikor magukat "Merkeljugendnek" nevezték az egykori hírhedt "Hitlerjugend" nevű ifjúsági szervezet nyomán.

A tüntetők a "Merkelnek mennie kell" és a "nemzet elárulója" kifejezéseket skandálták. Az úgynevezett "Merkeljugendesek" pedig olyan EU-s zászlókat lengettek, amelyeken az EU jelképei voltak ötvözve az egykori náci szimbólumokkal. A pólóikon a "Geil Merkel" kifejezés állt, amely utalás a náci "Heil Hitler" köszöntésre.

A tüntetők Merkel Németországát az egykori kommunista Német Demokratikus Köztársasághoz hasonlították, és szerintük olyan szintű az elnyomás, mint a Stasi – egykori kelet-német titkosszolgálat – idejében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére