Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Olaszországnak nem Magyarország, hanem az EU okoz kárt”

888 / MTI

2020.11.25. 14:40

Kovács Zoltán kijelentette, „Olaszországnak nem Magyarország, hanem az Európai Unió okoz kárt”, mivel a járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő támogatások „megbénulása” Brüsszel felelőssége.

Az Olaszország által sürgetett európai gazdasági támogatásokat nem Magyarország vétója, hanem a jogállamiságot „politikai ostorként” használó Európai Unió bénítja meg Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint, akivel a Libero című olasz napilap közölt interjút szerdán.

Olaszországra utalva – amely a legmagasabb összeget, több mint kétszázmilliárd euró támogatást vár a helyreállításra – Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nem akarja magára hagyni a nehéz helyzetben lévő tagállamokat. Megjegyezte, hogy a harminc évre szóló európai hitelt azonban semmiképpen nem lehet „diadalmenetnek” nevezni.

A jobboldali Libero az interjú bevezetőjében azt írta, Magyarország és Lengyelország vétója mindennapi témává vált, de a sajtóban ritkán szólaltatják meg az érdekelteket, attól tartva, hogy a „lelkesen terjesztett európai narratíva” visszájára fordulhat.
Kovács Zoltán elmondta, hogy nem Magyarország változtatott az álláspontján az uniós állam- és kormányfők júliusban elfogadott megállapodása óta. Brüsszel folyamodott „politikai zsaroláshoz”, és a jogállamisághoz kötött feltételeket „politikai ostorként használja azokkal szemben, akik nem akarnak beállni a sorba”.

„Azért zsarolnak bennünket, mert nem vesszük át a migránsokat”

– jelentette ki.
Kovács Zoltán úgy véli, a jogállamiság kérdése minden egyes alkalommal lendületet kap, amikor az EU magukat progresszívnek és migránsbarátnak valló erői nem tudják az akaratukat ráerőltetni a migrációnak ellenálló tagállamokra.

Az európai (...) vétót nem Magyarország, hanem azok okozták, akik az ezt kiváltó helyzetet előidézték”

– hangsúlyozta.
Kifejtette, hogy a jogállamisághoz kötött feltételek „politikai visszaélés és zsarolás alapjait vethetnék meg”. Nem zárta ki az EU-val való kompromisszum lehetőségét olyan megoldással, amely „kizárólag jogi és nem politikai kritériumok” alapján születik meg.

Ezzel egy időben az olasz püspöki kar napilapja, a L’Avvenire szerdai számában Lengyelország és Magyarország szentszéki nagykövetének válaszlevelét közölte. Janusz Kotanski és Habsburg-Lotharingiai Eduard egy korábbi cikkre válaszolva visszautasította, hogy a két országot autoriternek és populistának minősítették, hangoztatva, hogy ez nemcsak sértő, hanem valótlan is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A cseh parlament február 14-ig meghosszabbította a szükségállapotot

Csehországban február 14-éig meghosszabbította a szükségállapotot csütörtökön a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.

7:59| Biden hiába várta az érdeklődőket beiktatási ceremóniáján; Karácsony nem tudja a választ

7:59| Biden hiába várta az érdeklődőket beiktatási ceremóniáján; Karácsony nem tudja a választ

Gyurcsányt nem bírják, Karácsony csak a fejét fogja, Biden beiktatásának közvetítése pedig annyi dislike-ot kapott, hogy levette a listáról a YouTube – ez történt ma.

Ezek a témák határozzák meg idén az Európai Uniót

Az Alapjogokért Központ sajtótájékoztatót tartott, melyen Kovács Attila, a Központ európai uniós kutatás műhelyének projektvezetője és Kurucz Orsolya az EU kutatási műhely projektvezető-helyettese a 2021-ben az Európai Unió előtt álló kihívásokat értékelte.

Orbán Viktor megkezdte a maratoni EiT tárgyalást

Orbán Viktor megkezdte a maratoni EiT tárgyalást

A tárgyalás előtt a V4-ekkel egyeztetett a miniszterelnök.

Kunhalmi korábban nem volt olyan elnéző a Jobbikkal, mint manapság | VIDEÓ

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalára feltöltött egy évekkel ezelőtti felvételt a szocialista párt képviselőjének parlamenti felszólalásáról, amelyben még erélyesen kinyilvánította az akkori botrányos jobbikos cselekedetek iránti unszimpátiáját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére