Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban is példa a magyar családpolitika

888.hu

2021.05.26. 07:30

A magyar modell biztató példa az olaszok számára, akik az elmúlt négy évtizedben 6,5 milliárd eurót fordítottak hatmillió méhen belüli magzat elpusztítására.

 

Az Olaszországban érvényben lévő abortusztörvény szexista és hímsoviniszta, mivel egyedül hagyja az anyát a nem tervezett és kívánt terhesség nehézségeivel, és megengedi, hogy az apa felelősségvállalás nélkül továbbálljon”

– nyilatkozta Magyar Nemzetnek Francesca Romana Poleggi, a Pro Vita e Famiglia folyóirat igazgatója.

Hozzátette, a társadalom gyakran legyőzhetetlen problémaként, teherként tekint a gyermekvárásra. A törvény egyedüli megoldásként az abortuszt kínálja fel a nőknek, nem tesz kísérletet a magzat megmentésére, nem ösztönzi a gyermekvállalást.

A terhesség megszakítására szánt pénzt a gyermekvállalás ösztönzésére is fordíthatták volna. Ha ezt az összeget a családok támogatására szánták volna, akkor ma 11,2 milliárd eurós többlettel rendelkeznénk”

– jelentette ki Benedetto Rocchi, a Firenzei Egyetem közgazdászprofesszora, aki rámutatott, hogy Olaszország legkomolyabb problémája a népességfogyás, az ország túlélése és gazdasági jólléte forog kockán.

Léteznek biztató példák, mint például a magyar kormány családpolitikája, ahol a statisztikák egyértelműen azt bizonyítják, hogy a családok támogatására költött beruházások biztosan megtérülnek. Éppen ezért egyre több olasz szakember tanulmányozza a magyar családtámogatási rendszert, hogy a jól bevált és eredményes gyakorlatot Olaszországban is mielőbb alkalmazhassuk”

– vont párhuzamot a magyar családpolitikával.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére