Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban a migráció a témája a polgármester-választásoknak

888.hu

2021.09.19. 18:50

A migráció megállítása és a családvédelem a fő témája a jobboldali pártok választási kampányának a két hét múlva esedékes helyhatósági választások előtt, s ezzel már a kormányváltásra készülnek – hangoztatta vasárnap Matteo Salvini, az olaszországi Liga párt vezetője.

Matteo Salvini szokása szerint személyesen járja az országot a Liga jelöltjeinek támogatására. A hétvégén Veneto tartomány következett, ahol kijelentette, nem könnyű számára a Mario Draghival februárban megalakult kormányban a baloldallal közösen irányítani az országot.

Felkelek reggel, és az egyik (kormánypárt) az Olaszországban született migránsoknak akar állampolgárságot adni, a másik vagyonadót akar bevezetni, a harmadik melegházasságot, a könnyűdrog legalizálását (..) nekünk a migráció megállítása az elsőrendű

- fogalmazott.

Hozzátette, azért lépett be a kormányba, mert nem engedheti meg a baloldali Demokrata Pártnak (PD) és az Öt Csillag Mozgalomnak (M5S), hogy „tönkretegye” Olaszországot.

Hasonlóan jelentősnek nevezte, hogy a családokat apák és anyák alkossák első és második számú szülő helyett.

Kifejtette, hogy a Liga már a következő kormányzási ciklusra készül, melyben többek között szélesíteni kívánja az észak-olasz régiók autonómiáját.

Az október 3-ra és 4-re kitűzött helyhatósági választásokon több mint ezer önkormányzati testület újul meg, közöttük hat tartományi székhelyen választanak új polgármestert, a legnagyobb városoknak számító Rómában, Milánóban, Nápolyban, Torinóban, Bolognában és Triesztben.

A jobboldali Il Giornale napilap megjegyezte,

hogy Mario Draghi először megígérte, utána pedig elhalasztotta azt a hármas találkozót, melyen a kormányfőnek, a belügyminiszternek és Matteo Salvininek kellett volna egyeztetnie a migrációs intézkedésekről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére