Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban 1000 fölé emelkedett a napi új fertőzések száma

888.hu/MTI

2020.08.22. 20:59

Több mint ezer új koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt 24 órában Olaszországban; utoljára május 12-én volt magasabb az egy nap alatt regisztrált új esetek száma – közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.

Az elmúlt 24 órában elvégzett tesztek közül 1071-nek az eredménye lett pozitív. Ezzel 258 ezer 136-ra nőtt a járvány kezdete óta regisztrált olaszországi megbetegedések száma. A vírus halálos áldozatainak a száma hárommal nőtt, elérve a 35 ezer 430 főt.

A legtöbb új esetet a Róma melletti, legnagyobb forgalmú olaszországi repülőtérnek helyet adó Lazio tartományban regisztrálták: 215 embert, akiknek csaknem a kétharmada nyaralásból hazatérő volt.

Sok fertőzött érkezett Szardínia szigetéről, érkeztek betegek továbbá Horvátországból, Franciaországból, Görögországból, Máltáról, Spanyolországból, Romániából, Ukrajnából, valamint az Egyesült Államokból. A tájékoztatás szerint sok fertőzött tünetmentes fiatal, de Lazio tartomány egészségügyi illetékese, Alessio D'Amato elmondta: kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy megszakítsák a fertőzési láncolatokat.

Olaszországban a járvány március-áprilisi tetőzése után július közepén 114 főre süllyedt az egy napon belül regisztrált új megbetegedések száma, de azóta folyamatosan nő. Ebben szerepe lehet annak, hogy egyes tudósítások szerint a nyaralóhelyeken és az éjszakai klubokban az emberek sokkal kevésbé ügyelnek a kötelező távolságtartásra, és a szájmaszk viselésére.

Ezzel együtt az olaszországi esetszám jócskán elmarad a Spanyolországban és Franciaországban regisztrált új fertőzöttek számától.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére