Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

888.hu/MTI

2021.03.08. 09:30

Ismét szigorítják hétfőtől a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában, miközben emelkedik a kórházban kezelt betegek száma, a halottaké pedig megközelítette a 100 ezret.

A kormány tanácsadói testülete, az egészségügyi szakértőkből álló tudományos technikai bizottság az ország teljes és minél gyorsabb lezárását sürgette a vírusvariánsok erőteljes terjedése miatt.
Roberto Speranza egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a járványgörbe felfelé ívelését várja, ami újabb tartományok lezárásához vezethet, de erről majd a napi helyzet fényében döntenek. Hangsúlyozta, hogy az országban leginkább a brit vírusmutáció terjed, de jelen van a brazíliai, a dél-afrikai és a nigériai variáns is.
Megerősítette, hogy a lombardiai Varese városában ritka vírusmutációt azonosítottak, amelyet eddig csak egyszer regisztráltak a világon, mégpedig Thaiföldön.
Hétfőtől Campania, Basilicata és Molise régió kerül úgynevezett vörös zónába, vagyis teljesen lezárt területnek számít, ahol a lakhelyet is csak engedéllyel lehet elhagyni. Számos város is karantén alatt van, közöttük Bologna és Modena.
Narancssárga, vagyis közepesen veszélyes régió Lombardia, Friuli-Venezia Giulia, Veneto, Abruzzo, Emilia-Romagna, Marche, Piemont, Umbria, Toscana, valamint Bolzano és Trento önálló térsége. Utóbbiakban tilosnak számít a városok és települések elhagyása, kizárólag elvitelre működik a vendéglátás, az iskolák távoktatásra állnak át.

Kevéssé veszélyes, sárga fokozatú térség Liguria, Lazio, Calabria, Puglia, Szicília és Valle d’Aosta maradt. Egy hete minimális korlátozások vannak érvényben a fehér övezetbe tartozó Szardínia szigetén, ahol hétfőtől gyorstesztnek vetik alá az érkezőket.
Hétfőtől a diákok közel 73 százaléka ismét távoktatásra áll át.
Eközben folyamatosan emelkedik a kórházakban és az intenzív osztályokon kezelt betegek száma. A halottak száma vasárnap este elérte a 99 785-öt. A Covid-19-betegek száma átlépte a hárommilliót.

Tavaly március 8-án zárták le első alkalommal a gócpontnak tartott tízmilliós Lombardia tartományt, majd március 10-én az egész országot.
Az egészségügyi minisztérium adatai szerint 5,3 millióan kaptak eddig védőoltást, közülük 1,6 millióan már a második adagot is felvették. Rómában megnyitották a harmadik tömeges oltóállomást a városközpontban található Termini pályaudvarnál. „Készen állunk akár napi 100 ezer oltás beadására is, most már csak elegendő oltóanyag kell hozzá” – mondta Lazio tartomány elnöke, Nicola Zingaretti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére