Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország későn zárta le a kikötőket, koronavírusos migráns érkezett az országba

888

2020.04.12. 11:00

Lampedusán a kijárási korlátozások ellenére tüntettek a migránsok miatt.

Az olaszországi kikötők nem biztosítanak megfelelő egészségbiztonsági körülményeket a migránsokkal érkező civilhajók fogadására az olasz kormány szerdán közzétett új rendelete szerint, amely az új koronavírus-járvány miatt véget vetett a korábban követett nyitott kikötők-politikának.

A belügyminisztérium, külügyminisztérium, a közlekedési-infrastrukturális minisztérium, valamint az egészségügyi tárca közös rendelkezése az Alan Kurdi nevű hajónak válaszolt, amely 145 személlyel a fedélzetén kikötési engedélyt kért Rómától. A Sea-Eye nem kormányzati szervezet (NGO) hajója Líbiánál vette fedélzetére a migránscsoportot, majd elindult az olaszországi partok felé. A hajó még nem érkezett meg olasz felségvizekre.

A minisztériumok azzal indokolták a kikötés megtagadását, hogy jelenleg az olaszországi kikötők nem számítanak biztonságosnak. A rendelkezés hangsúlyozza, hogy a járvány teremtette egészségügyi vészhelyzet miatt nem garantált a Hamburgi Egyezmény előírta fuvarozási és kikötési biztonság. Ugyanerre hivatkozva korábban az olasz és külföldi turistahajók előtt is lezárták az olaszországi kikötőket.

A szerdai döntés előtt azonban az NGO-k hajói vígan taxiztatták a bevándorlókat Olaszországba, aminek meg is lett az eredménye. Pénteken derült ki, hogy egy 15 éves egyiptomi migráns produkált pozitív koronavírus-tesztet.

A bevándorlós április 6-án Lampedusa szigetén szállt partra egy összetákolt csónak segítségével többedmagával, majd innen átszállították a szicíliai Pozzallóban található migránstáborba, ahol legalább 50 migráns él. Az egyiptomi bevándorlót elkülönítették és ismeretlen tettes ellen nyomozás is indult közegészségügy ellen elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt, ugyanis a migráns papírjait nem továbbították a megfelelő hatóságoknak Lampedusáról.

Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter korábban közösségi-oldalán osztott meg egy videót, amelyben a kikötők bezárását követelte.

A felvétel április 4-én készült és az látható rajta, hogy egy civil szervezet hajójáról migránsokat szállítanak le Lampedusa szigetén.

A bevándorlók miatt elszabadultak az indulatok is a szigeten, ugyanis a helyiek a kijárási korlátozásokat megszegve az utcára vonultak, hogy tüntessenek a migránsok miatt.

A helyiek azt kifogásolták, hogy míg ők betartják a szabályokat és otthonaikban maradnak, addig a migránsok szabadon jönnek mennek a migránstáborokból.

Év eleje óta mostanáig mintegy 3 ezer illegális bevándorló érkezett az olaszországi partokra a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett 550-hez képest. A járvány az utóbbi hetekben jelentősen megfékezte az NGO-hajókon és a más módon érkező migránscsoportok érkezését is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére