Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olasz felségvizekre ért Soros szervezetének hajója

Forisek Ádám

2019.08.15. 14:00

Csütörtökön olasz felségvizekre ért a Proactiva Open Arms nevű spanyol civil szervezet hajója, összesen 147 migráns van a fedélzetén.

A római közigazgatási bíróság előző nap elfogadta a szervezet beadványát, érvénytelenítette Matteo Salvini olasz belügyminiszter behajózási tilalmát, és engedélyezte, hogy a Proactiva hajója olasz felségvizekre lépjen.

„Föld a látóhatáron!” – írta a Twitteren a Proactiva Open Arms csütörtök reggel, amikor a mentőhajó Lampedusa közelébe érkezett.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint a járművet az olasz haditengerészet két hajója kíséri. „Továbbra sincs kikötő, amely fogadna minket, de lassan véget ér ez a rémálom” – tette hozzá a szervezet.

A kikötési engedély Salvini döntésétől függ. A belügyminiszter azonban eltökélt: szerdán bejelentette, hogy fellebbez a római törvényszék döntése ellen, és ismét kitiltja a hajót az olasz vizekről.

Spanyolország a helyzet súlyosságára tekintettel felajánlotta, hogy befogad néhányat a hajón utazó migránsok közül – írta az El País című spanyol napilap madridi kormányzati forrásokra hivatkozva. Az újság értesülése szerint pontos számukat egy megállapodásban rögzítik majd, amelyben a többi között Németország és Franciaország is részt vesz.

A Földközi-tengeren tartózkodik az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű civil szervezetek Ocean Viking nevű hajója is, 356 migránssal a fedélzetén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére