Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Októberben is emelkedett a fehérorosz migrációs útvonalon Németországba érkezők száma

888.hu

2021.11.01. 21:00

A Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül érkező menedékkérők száma az Aljakszandr Lukasenka elnök vezette minszki rezsim tevékenységével összefüggésben ugrott meg Németországban.

 

A német–lengyel határon októberben 5285 olyan személyt tartóztattak fel, aki Fehéroroszországból érkezett Lengyelországba, és illegálisan lépett be Németországba – közölte hétfőn a határellenőrzésért felelős szövetségi rendőrség.

Csak az utóbbi hétvégén 597 személyt tartóztattak fel a német oldalon, miután engedély nélkül léptek be az ország területére. Többségük – 391 fő – iraki állampolgár, utánuk a szíriaiak csoportja következik 62 fővel, majd az irániak (52) és az afganisztániak (51). Útlevelükben általában fehérorosz vízum vagy fehérorosz beutazási bélyegző volt. A hétvégén elfogtak 18 embercsempészt is – közölte a szövetségi rendőrség.

Az Aljakszandr Lukasenka elnök vezette minszki rezsim tevékenységével összefüggésben megugrott németországi bevándorlást az Európai Bizottság

egy októberi jelentésében államilag finanszírozott embercsempészetként jellemezte.

A brüsszeli bizottság ismeretei alapján a fehérorosz állami idegenforgalmi vállalatok által szervezett migrációs hullámmal érkezők száma augusztus óta növekszik.

A szövetségi rendőrség közleményében kiemelte, hogy a német–lengyel határ schengeni belső határ, amelyet bármikor bárhol át lehet lépni. Mint írták, a belépés megtagadása csak akkor megengedett, ha előzőleg értesítették az Európai Bizottságot a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról.

A német–lengyel határon nem teljesül ez a feltétel

– mutattak rá.

Az érkezők ügyét külön-külön megvizsgálják, azaz ellenőrzik, hogy „lehet-e intézkedéseket hozni tartózkodásuk megszüntetésére”. Ha belépésük után jelezték, hogy menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával érkeztek, akkor nincs erre lehetőség – fejtették ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére