Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Október 24-ére rendelte el Franco exhumálását a baloldali spanyol kormány

Horváth Tamás

2019.10.21. 12:58

Halottgyalázás szocialista módra.

A baloldali spanyol ügyvezető kormány október 24-ére rendelte el a néhai vezető, Francisco Franco tábornok exhumálását a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilikából – közölte az MTI a spanyol miniszterelnöki hivatal hétfői tájékoztatására hivatkozva.

Az exhumálást és az újratemetést is szűk körben, a hozzátartozók jelenlétében végzik el, Franco (1892-1975) új sírhelye Mingorrubióban, a családi panteonban lesz felesége mellett.

A spanyol ügyvezető kormány a kezdettől fogva azt képviseli, hogy a diktátor földi maradványai nem maradhatnak egy olyan nyilvános mauzóleumban, ahol méltathatják személyét, amelyet kifejezetten tilt is a 2007-ben elfogadott, úgynevezett történelmi emlékezet törvény

– hangsúlyozta a spanyol miniszterelnöki hivatal közleménye, amely felidézte, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság szeptember 30-án jogerős döntésével jóváhagyta az exhumálást, és elutasította a családtagok keresetét, amellyel meg akarták akadályozni a síráthelyezést.

Francisco Franco

Az exhumálás technikai részleteiről egyelőre nem adtak tájékoztatást, azonban az már tudható, hogy a kormány elutasította a Franco család kérését, miszerint katonai tiszteletadás mellett temessék újra Spanyolország egykori jobboldali vezetőjét.

A spanyol sajtó információi szerint az exhumálás körülbelül három órát vesz igénybe. A koporsót helikopterrel szállítják át az új sírhelyre, így a síráthelyezés teljes költsége meghaladja a 11 ezer eurót (3,6 millió forint).

Spanyolországban 36 éven át, a spanyol polgárháború 1939-es befejezésétől egészen a tábornok 1975-ben bekövetkezett haláláig tartott Francisco Franco tekintélyuralmi rendszere.

A Madridtól mintegy 50 kilométerre található, gigantikus kőkeresztjéről már messziről látható Elesettek Völgye a Caudillo polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére