Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Obama július 4-e alkalmából a túlzott patriotizmustól, nacionalizmustól óvta a világot és az amerikai polgárokat

Vincze Viktor Attila

2017.07.04. 17:28

Barack Husszein Obama volt amerikai elnök Indonéziában az USA július 4-ei nemzeti ünnepe alkalmából arra figyelmeztette saját honfitársait, hogy ne legyenek túlzottan patrióták. Obama üzent a világnak is, elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a nacionalizmus terjedését. Az amerikai sajtóbeszámolók szerint az USA-nak és Trumpnak üzent az egykori amerikai elnök, amikor Indonéziában arról szólt, hogy elfogadhatatlannak tartja azt a szerinte egyre több országban tapasztalható "agresszív nacionalizmust", amely a kisebbségeket és a bevándorlókat hibáztatja mindenért.
JAKARTA, 17:28

Barack Husszein Obama volt amerikai elnök Indonéziában az USA július 4-ei nemzeti ünnepe alkalmából arra figyelmeztette saját honfitársait, hogy ne legyenek túlzottan patrióták. Obama üzent a világnak is, elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a nacionalizmus terjedését. Az amerikai és nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az USA-nak és Trumpnak üzent az egykori amerikai elnök, amikor Indonéziában arról szólt, hogy elfogadhatatlannak tartja azt a szerinte egyre több országban tapasztalható "agresszív nacionalizmust", amely a kisebbségeket és a bevándorlókat hibáztatja mindenért.

A volt elnök mindezt közvetlenül az amerikai nemzeti ünnep, július 4-e előtt tette meg. Tehát azon a hétvégén, amikor a legtöbb amerikai család a hagyományoknak megfelelően azért gyűlik össze, hogy hazáját, mint a világ történetének legkiválóbb országát ünnepelje meg.

Az amerikai sajtó beszámolói szerint az Egyesült Államoknak és Donald Trumpnak üzent az egykori amerikai elnök, amikor Jakartában arról szólt, hogy elfogadhatatlannak tartja azt a szerinte egyre több országban tapasztalható "agresszív nacionalizmust", amely a kisebbségeket és a bevándorlókat hibáztatja mindenért.

Faji, etnikai vagy vallási alapú diszkriminációt látunk. Ezeket a fenyegetéseket pedig fel kell számolnunk a világban mindenhol"

– mondta Obama.

Az USA hajdani elnöke szerint a világ válaszúthoz érkezett, egy olyan kereszteződéshez, ahol döntenie kell a jövőbeli irányokról, mert a világban ma a megnövekedett jólétet új, globális problémák kísérik, az egyenlőtlenségtől a terrorizmusig terjedő megoldandó kérdésekkel.

Obama úgy vélte, hogy vannak olyan országok, amelyek ezekre a problémákkal kapcsolatban egyre agresszívabb és egyre jobban elszigetelődő álláspontokat képviselnek, amelyek csökkentik az egymás iránti tolerancia mértékét, ami az eddigi fejlődés és haladás folytatódásának akadályát jelentheti.

Barack Obama ezek mellett rámutatott Jakartában a párizsi éghajlatváltozási megállapodás fontosságára is, miközben persze bírálta Donald Trumpot, a paktum hatálya alól való kivonulás miatt. 

A volt elnök szerint egyébként Trump klímadöntését vissza lehet vonni, és számos, a klímaegyezményből fakadó korábbi jogszabályi és végrehajtási elemet évekig nem tud majd az új elnök hatályon kívül helyezni.

Egyre többen vitatják a demokráciát, egyre több helyen korlátozzák a sajtó szabadságát, egyre több az intolerancia, és egyre több törzsi, etnikai és vallási megosztottság, és egyre több az erőszak is – vélte Obama.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére