Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Obama a migránsok miatt a közbeszerzést is megkerülte

Sümeghi Lóránt

2016.08.16. 10:58

Egymilliárd dollárt érõ szerzõdést kötött Barack Obama egy dél-texasi börtönintézettel annak érdekében, hogy a Közép-Amerikából beáramló migránsokat egybõl be lehessen csatornázni az ellenõrzõ intézménybe.
WASHINGTON, 10:58

Egymilliárd dollárt érő szerződést kötött Barack Obama egy dél-texasi börtönintézettel annak érdekében, hogy a Közép-Amerikából beáramló migránsokat egyből be lehessen csatornázni az ellenőrző intézménybe.

Barack Obama messianisztikus migránspártisága a gyakorlatban már nem tűnik annyira fényesnek, mint ahogyan azt beszédeiben hangoztatja. Ugyanis az Amerikai Büntetés-végrehajtási Szervezet — amely többek között az ominózus dél-texasi intézmény tulajdonosa is egyben — azért kapott egy rendkívüli, egymilliárd dolláros szerződést az amerikai kormánytól, hogy kifejezetten az Államoktól délre lévő országokból érkező migránsokat közrefogja.

Mi több, Obama még az amerikai törvényekben rögzített közbeszerzési eljárást is megkerülte annak érdekében, hogy még kedvezőbb feltételeket szabhasson az intézmény számára.

A Washington Post beszámolója szerint ugyanis a Texas állam déli részén elhelyezkedő börtönkomplexum egy havi fix díjas juttatást kapott, függetlenül annak kihasználtságától. Az amerikai bevándorlás- és vámügyi hivatal tájékoztatása szerint ez azonban ellentmond a szokásos börtönüggyel kapcsolatos szerződéseknek, mivel azok kizárólag az intézmények telítettsége alapján kérhetik le a támogatási összegeket.

A közbeszerzési eljárás megkerülésének kapcsán a Charles Tiefer egyetemi jogászprofesszor kifejtette, hogy

az eljárás arra enged következtetni, hogy már a felismerhetetlenségig csűrték-csavarták az egész rendszert."

A börtönkomplexum bírálói kiemelték, hogy ennél jóval költséghatékonyabb megoldásokat is választhatott volna Obama, amely így leginkább az adófizetőkre ró hatalmas terheket. Ráadásul az Obama-adminisztráció mintegy 2.4 millió migránst deportált az elmúlt hét év alatt az Egyesült Államokból, amely igencsak ellentmond az Európára ráerőltetett, atlantista politikai narratívának.

(Washington Post, RT)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

Erről szólhat a mai nap!

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak ma a legfontosabbak.

Csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves lányt, bíróság elé állnak a szíriai migránsok

Bíróság elé állnak Freiburgban a szíriai migránsok, miután egy diszkó mellett csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére