Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õ lesz Trump új fõtanácsadója

Tóth Dalma

2018.03.15. 21:55

Larry Kudlow konzervatív közgazdász és televíziós mûsorvezetõ lesz Donald Trump amerikai elnök gazdasági fõtanácsadója. Ezt maga Kudlow közölte szerdán az AP amerikai hírügynökséggel. Bejelentését a Fehér Ház megerõsítette.
WASHINGTON, 21:55

Larry Kudlow konzervatív közgazdász és televíziós műsorvezető lesz Donald Trump amerikai elnök gazdasági főtanácsadója. Ezt maga Kudlow közölte szerdán az AP amerikai hírügynökséggel. Bejelentését a Fehér Ház megerősítette. 

A 70 éves Larry Kudlow elmondta a hírügynökségnek, hogy Donald Trump felkérte őt a Fehér Ház Országos Gazdasági Bizottságának igazgatói posztjára és ő a felkérést el is fogadta. 

A közgazdász a gazdasági-üzleti élettel foglalkozó CNBC televízió állandó műsorvezetője és amerikai lapok rendszeres szerzője is, korábban – a Reagan-kormányzat idején – már volt a Fehér Ház munkatársa. Akkor a Fehér Ház Költségvetési Irodájának tanácsadójaként tevékenykedett. Az adócsökkentést és a kis létszámú kormányzást hirdető gazdaságpolitika feltétlen híve, mély meggyőződése, hogy az adócsökkentés lendíti fel a gazdasági növekedést. Donald Trump elkötelezett híveként tartják számon, noha az acél- és alumíniumvámok bevezetésével nem értett egyet. 

Az AP-nek a sztárközgazdász szerdán úgy fogalmazott: azért is fogadta el Trump elnök felkérését, mert szerinte az amerikai gazdaság a nagymértékű adócsökkentésekkel járó adóreformnak köszönhetően szárnyalni fog.

A gazdaság felpörög, és mi még ennél is többet akarunk"

– mondta. Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy bár a védővámok bevezetését ellenezte, Trump gazdaságpolitikai elképzeléseivel egyetért, a politikát az elnök határozza meg, ő és munkatársai pedig segítenek majd megvalósítani azt. 

Az amerikai sajtóban megjelenő elemzések szerint Kudlow – aki korábban már adott tanácsokat a Trump-kormányzatnak – két olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely kiváltképp kedves Donald Trumpnak: nyers őszinteséggel beszél és feltétlenül lojális. 

Larry Kudlow Gary Cohnt váltja az Országos Gazdasági Bizottság élén. Cohn éppen a védővámok bevezetése miatt mondott le: nem értett egyet az elnökkel és Wilbur Ross kereskedelmi miniszterrel, de az elvi vitában alulmaradt. 

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerdán megerősítette, hogy Kudlow csütörtökön a Fehér Házban egyeztet Donald Trumppal a részletekről. A Fehér Ház – fogalmazott a szóvivő – gördülékeny átmenetet szeretne, és hamarosan közli azt is, hogy Kudlow mikortól veszi át a napi feladatokat – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére