Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugdíjasokat rabolnak ki a migránsok, hogy drogot vegyenek

Bokor Gábor

2017.03.06. 08:58

Az uppsalai rendõrség szerint egy év alatt hatvan százalékkal nõtt meg a szexuális zaklatások száma. A rendõrség szerint különösen aggasztó, hogy a Svédországba kísérõ nélkül érkezõ migránsok újabban nyugdíjasokat rabolnak ki, hogy a megszerzett pénzbõl kábítószert vásároljanak maguknak.
UPPSALA, 08:58

Az uppsalai rendőrség szerint egy év alatt hatvan százalékkal nőtt meg a szexuális zaklatások száma. A rendőrség szerint különösen aggasztó, hogy a Svédországba kísérő nélkül érkező migránsok újabban nyugdíjasokat rabolnak ki, hogy a megszerzett pénzből kábítószert vásároljanak maguknak.

Daniel Larsson svéd rendőr szerint a hatóságoknak olyan ügyekben kell eljárniuk, amik korábban nem voltak jellemzőek. Egy korábbi nyilatkozatból idézve elmondta, hogy az elmúlt évekhez képest teljesen megváltoztak az utcák, ez pedig az országba érkezett százezres migránstömeg miatt van.

A kutatási adatok bebizonyították, hogy 2015 és 2016 nyara között hatvan százalékkal emelkedett meg az utcai rablások száma, a rendőrök pedig arról számoltak be, hogy az utcákon durvább lett a hangulat és egyre kevésbé tisztelik a szakmájukat.

A rendőrség szerint a bűncselekmények egyik kiváltó oka, hogy egyre többen használnak kábítószereket a városban. A heroinkereskedelem jelenleg az aranykorát éli.

Az Uppsalatidningen február végén hosszan cikkezett arról, hogy a városban egyre több a fiatalkorú függő. Többségük azért rabolja ki főként az idősebbeket, hogy a lopott pénzből drogot vegyen.

A lap megemlíti, hogy legutóbb fiatalok raboltak ki az utcán egy 66 éves és egy 90 éves férfit, akiknek megpróbálták elvenni az ékszereit és egyéb értékeit. Larsson szerint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények és a rablások korábban teljesen ismeretlenek voltak a békés város életében. A rendőr szerint az országba érkezett kísérő nélküli fiatal migránsok használják legtöbbször a drogot. Több olyan eset is előfordult a közelmúltban, hogy fiatalok egy csoportja beállít egy boltba, ahol elterelik a boltvezető figyelmét, közben pedig hátul ellopják az értékeket. 

Magnus Sundberg helyi rendőrfőnök szerint a fiatalok sötétedés után ellepik a negyedeket, galeriket hoznak létre, ami miatt sokkal kevésbé érzik magukat biztonságban a helyi munkások.

Este már nem merünk kimenni az utcára. Több városrészt is messziről kell elkerülnie azoknak, akik nem akarnak bajba kerülni. Pisztollyal vagy késsel támadnak ránk hátulról, ez nem megengedhető"

– mondta Marta Obminska képviselő a belügyminiszternek.

A politikus szerint körülbelül kilencven kísérő nélküli fiatal migráns él a városban, akik rendszeresen visszaélnek a kábítószerrel. A rablások és egyéb bűncselekmények döntő többségét ők követik el. Marta Obminska szerint a helyzet súlyosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hétvégén lövöldözés is volt a városban.

Az európai országok közül Svédország fogadta be az egyik legnagyobb mennyiségű illegális bevándorlót. 2015 óta több százezren érkeztek az országba.

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére