Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

888.hu

2019.03.22. 21:20

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsõséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

A tanulmány készítői a radikalizálódás tekintetében a migránsokat hasonlították össze azokkal a muszlimokkal, akik Nyugat-Európában vagy Észak-Amerikában születtek. Az eredmények szerint a Nyugaton született muszlimok elsősorban muszlim identitással rendelkeznek, csak másod- vagy sokadlagosan vallják magukénak szülőföldjük kultúráját, értékeit, nemzeti identitását. A kutatás kiderítette, hogy a nyugati muszlimok sokkal érzékenyebben, agresszívabban reagálnak a "muszlimokat érő igazságtalanságokra" – írja a Breitbart európai kiadása az egyetem kutatásának publikálása alapján.

A tanulmány legfontosabb megállapítása, hogy a nyugati államokban született muszlimok hajlamosabbak erőszakot alkalmazni, hogy azzal más muszlimokat védjenek meg a világon.

A kutatás az okokra is kitér. A Nyugaton született és ott nevelkedett muszlimoknak erősebb tapasztalatai vannak arról, hogy "hátrányok" érik őket azért, mert kulturálisan nem a többségi társadalomhoz tartoznak. Értelemszerűen egy muszlim többségű országban született muzulmán a szülőföldjén a többségi társadalom tagja.

Felmerülhet természetesen, hogy ebben az esetben, "ha csak ez a probléma", akkor elég lenne még befogadóbbá, toleránsabbá tenni a társadalmat és a muszlimok nem éreznék kirekesztve magukat. Nos, a tanulmány szerint a hiperliberális, ultrabefogadó Svédország a muszlimok szerint még mindig nem elég jó, a kutatás szerint az itt élő muzulmánok még mindig elidegenítve érzik magukat a többségi társadalomtól, ugyanis inkább migránsként, semmint "igazi svédként" tekintenek rájuk.

A svéd politikai elitet és a társadalmat nem igazán lehet "xenofóbiával" – a nemzetközi baloldal egyik kedvenc vádjával – rágalmazni. Egyes városokban az adófizetők pénzéből állták a muszlim kislányok úszásához szükséges, szinte a teljes testet elfedő burkiniket. A közszolgálati csatornákon rendre felhangzik az imámok imára hívó éneke. Stockholm érseke korábban még azt is felajánlotta, hogy a muszlimok imádkozzanak a keresztény templomokban, és addig leszedik a kereszteket is – sorolja a példákat a Breitbart.

A tanulmány szerint, habár a Nyugaton született muszlimok fogékonyabbak az iszlám szélsőséges értelmezésére, de nem erőszakosabbak muszlim országokban született társaiknál.

A svédországi tanulmány nem egyedülálló, Franciaországban is készült hasonló, ám ott kifejezetten a dzsihadisták hátterére kérdeztek rá a kutatók. Kiderült, hogy a legtöbben korábban már elkövettek kisebb bűncselekményeket, bevándorló hátterük van és a legtöbben a lerobbant külvárosi negyedekben, szegénységben nőttek fel.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Boris Johnson: „nagyszerű új megállapodás született”

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint „nagyszerű új megállapodás” született a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője azonnal elutasította az egyezményt.

Nemzetközi migrációs válságkezelő gyakorlatot tartanak Magyarországon

Nemzetközi migrációs válságkezelő gyakorlatot tartanak Magyarországon

A Közép-európai Védelmi Együttműködés országai Magyarországon rendezik meg a Cooperative Security 19 (COOPSEC19) nevű migrációs válságkezelési gyakorlatot.

Még nem dőlt el, hogy Orbán Viktor mond-e beszédet október 23-án

Még nem dőlt el, hogy Orbán Viktor mond-e beszédet október 23-án

Miniszterelnökségi forrásaink szerint nemzetközi eseményektől, konkrétan a Brexit-folyamat alakulásától függ, hogy Orbán Viktor a hagyományoknak megfelelően mond-e ünnepi beszédet október 23-án.

Horvátország újabb migrációs hullámra készül

Horvátország drónokkal és éjszakai felvételek készítésére is alkalmas kamerákkal készül a Törökországból, Görögországból és Bosznia-Hercegovinából érkező újabb migrációs hullámra – közölte a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön.

Patyomkin

Patyomkin

Magyarország mégis demokrácia?

A britek ma is beintenének Brüsszelnek a népszavazáson

A Brexit-szavazás óta végzett legnagyobb közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy Nagy-Britannia továbbra is nemet mond Brüsszelre.

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének

Karácsony Gergely főpolgármesterként egyedül az állatkert fejlesztését, a Liget Budapest projekt részeként megvalósuló, Közép-Európában egyedülálló biodóm építkezését tudná leállítani, illetve hátráltatni, mert az fővárosi intézmény.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére