Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kettőről huszonháromezerre nőtt egy év alatt a Kanári-szigetekre érkező migránsok száma

MTI

2021.01.04. 18:38

Bár a GDP nőne ilyen ütemben a spanyoloknál.

 

Emlékszünk még a bemindenezett feketére, aki fényes nappal, mise közben sétált be egy templomba, és gyalázta meg az idős tiszteletest és az oltárt? Nos, nem volt egyedül: tavaly 23 ezer társával érkezett a magyar turisták körében is népszerű szigetcsoportra, mely Spanyolországhoz, vagyis az Európai Unióhoz tartozik.

A spanyol hatóságok egyébként 2019-hez képest tavaly 29 százalékkal több, vagyis 41 861 illegális bevándorlót tartóztattak fel az ország határain, azaz nemcsak Lanzarotén és Tenerifén keresztül érkeztek volna migránsok az országba, hanem a jóval rövidebb – ám a marokkói hatóságok által rendesen őrzött – Földközi-tengeren keresztül is.

Marokkót mindössze néhány kilométer választja el Spanyolország déli részétől, ezenfelül az észak-afrikai országban található két spanyol exklávé is, Ceuta és Melilla. A Földközi-tengeren bevezetett szigorú intézkedések és a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek miatt viszont újabban ismét többen próbálkoznak az atlanti migrációs útvonallal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére