Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hûséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Vincze Viktor Attila

2019.04.24. 19:00

Az iszlám szélsõségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet elõtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Az Iszlám Állam médiaügynöksége, az Aamák által az interneten közzétett és az iszlamista szélsőséges csoportok által egymás között büszkén megosztott videóban az látható, hogy nyolc dzsihadista egy körben állva egymás kezét megfogva felesküdik Abu Bakr al-Baghdadira, az Iszlám Állam (egyébként 5 éve senki által nem látott) kalifájára, így kötelezve el magukat a nemzetközi terrorszervezet mellett.

A háttérben lógó fekete ISIS-zászló előtt a dzsihadisták egymás után énekelnek, majd felemelik a kezüket, az égre mutatnak Allah egyedüli nagyságát hirdetve.

A videóhoz mellékelve az Iszlám Állam propagandaszervezete, az Aamák azt közölte még, hogy a több mint 350 halálos áldozatot követelő húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadás-sorozatot az ő harcosai követték el:

Azok, akik a tegnapi napon az Egyesült Államok által vezetett koalíció és a keresztények célzott tagjait Srí Lankában támadták, az Iszlám Állam harcosai”.

Az iszlamista terrorcsoport a videóanyagának a közlése szerint a „keresztények ünnepe” alatt a „keresztényeket megcélzó áldott támadás” hét végrehajtója látható a videón.

Közülük az Abu Obeidah, Abu Baraa és Abu Moukhtar nevű harcosok intéztek támadást a Shangri-La, Cinnamon Grand és Kingsbury szállodák ellen. Abu Hamza, Abu Khalil és Abu Mohammad pedig a Colombo, Negombo és Batticaloa város katolikus temploma ellen hajtott végre támadást.

A terrorszervezet nyilatkozata szerint a hetedik harcos, Abu Abdallah pedig egy rendőrök elleni támadást hajtott végre vasárnap Colombo külvárosában.

Az Aamák által közzétett felvételeken nyolc, többségében eltakart arcú elkövető látszik, akik közül a nyolcadik személy feltehetően azért nem került nevesítésre az iszlamista szervezet részéről, mivel egy női öngyilkos terroristáról lehet az esetében szó.

A videó közzétételével egyértelműen bizonyítást nyert, hogy beigazolódtak azok a feltételezések, miszerint a Srí Lanka-i terrortámadás-sorozat megszervezése mögött nem az alig egyéves múltú, kicsi helyi iszlamista csoport, a National Thowfeek Jamaath áll, hanem egy sokkal nagyobb, több pénzzel rendelkező, jól szervezett és jól kiképzett szakértőkkel rendelkező nemzetközi terrorszervezet.

Az eddig ismertté vált tények alapján feltételezhető, hogy az Iszlám Állam a buddhista többség ellen Srí Lankán erőszakkal harcoló iszlamista szervezetből (National Thowfeek Jamaath) sikerrel toborzott öngyilkos merénylőket robbanószerekkel és detonátorokkal látta el a terrortámadás-sorozathoz. A nemzetközi terrorszervezet feltehetően az ilyenkor szokásos gyakorlatának megfelelően gondoskodott az öngyilkos merényletet vállaló dzsihadisták családjainak az anyagi megsegítéséről, kvázi kárpótlásáról is.

Srí Lankán a tamil tigrisek lázadásának 2009-es leverése óta sajnálatos módon egy olyan vallási jellegű polgárháború vette kezdetét, melyben az ország legkisebb (7 százalékos) vallási kisebbségi csoportjaként a keresztények lettek a legtöbb erőszakos támadásnak kitéve. Tavaly 86 esetben érte megkülönböztetés, fenyegetés, illetve erőszakos támadás Srí Lanka katolikusait. Srí Lanka mintegy 22 millió lakosának 70%-a buddhista, 13 százaléka hindu, 10 százaléka muszlim, hét százaléka pedig keresztény vallású az ország 2012-es népszámlálási adatai szerint.

A húsvéti terrorsorozatot végrehajtó dzsihadisták anyaszervezete, a National Thowfeek Jamaath létrejötte óta arról ismert Srí Lankán, hogy kisebb vidéki településeken buddhistákat és keresztényeket is erőszakkal kényszerített templomai elhagyására, illetve hogy ilyen alkalmakkor a hívőket minden egyes alkalommal megpróbálta erőszakkal áttéríteni az iszlám vallásra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére