Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hûséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Vincze Viktor Attila

2019.04.24. 19:00

Az iszlám szélsõségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet elõtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Az Iszlám Állam médiaügynöksége, az Aamák által az interneten közzétett és az iszlamista szélsőséges csoportok által egymás között büszkén megosztott videóban az látható, hogy nyolc dzsihadista egy körben állva egymás kezét megfogva felesküdik Abu Bakr al-Baghdadira, az Iszlám Állam (egyébként 5 éve senki által nem látott) kalifájára, így kötelezve el magukat a nemzetközi terrorszervezet mellett.

A háttérben lógó fekete ISIS-zászló előtt a dzsihadisták egymás után énekelnek, majd felemelik a kezüket, az égre mutatnak Allah egyedüli nagyságát hirdetve.

A videóhoz mellékelve az Iszlám Állam propagandaszervezete, az Aamák azt közölte még, hogy a több mint 350 halálos áldozatot követelő húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadás-sorozatot az ő harcosai követték el:

Azok, akik a tegnapi napon az Egyesült Államok által vezetett koalíció és a keresztények célzott tagjait Srí Lankában támadták, az Iszlám Állam harcosai”.

Az iszlamista terrorcsoport a videóanyagának a közlése szerint a „keresztények ünnepe” alatt a „keresztényeket megcélzó áldott támadás” hét végrehajtója látható a videón.

Közülük az Abu Obeidah, Abu Baraa és Abu Moukhtar nevű harcosok intéztek támadást a Shangri-La, Cinnamon Grand és Kingsbury szállodák ellen. Abu Hamza, Abu Khalil és Abu Mohammad pedig a Colombo, Negombo és Batticaloa város katolikus temploma ellen hajtott végre támadást.

A terrorszervezet nyilatkozata szerint a hetedik harcos, Abu Abdallah pedig egy rendőrök elleni támadást hajtott végre vasárnap Colombo külvárosában.

Az Aamák által közzétett felvételeken nyolc, többségében eltakart arcú elkövető látszik, akik közül a nyolcadik személy feltehetően azért nem került nevesítésre az iszlamista szervezet részéről, mivel egy női öngyilkos terroristáról lehet az esetében szó.

A videó közzétételével egyértelműen bizonyítást nyert, hogy beigazolódtak azok a feltételezések, miszerint a Srí Lanka-i terrortámadás-sorozat megszervezése mögött nem az alig egyéves múltú, kicsi helyi iszlamista csoport, a National Thowfeek Jamaath áll, hanem egy sokkal nagyobb, több pénzzel rendelkező, jól szervezett és jól kiképzett szakértőkkel rendelkező nemzetközi terrorszervezet.

Az eddig ismertté vált tények alapján feltételezhető, hogy az Iszlám Állam a buddhista többség ellen Srí Lankán erőszakkal harcoló iszlamista szervezetből (National Thowfeek Jamaath) sikerrel toborzott öngyilkos merénylőket robbanószerekkel és detonátorokkal látta el a terrortámadás-sorozathoz. A nemzetközi terrorszervezet feltehetően az ilyenkor szokásos gyakorlatának megfelelően gondoskodott az öngyilkos merényletet vállaló dzsihadisták családjainak az anyagi megsegítéséről, kvázi kárpótlásáról is.

Srí Lankán a tamil tigrisek lázadásának 2009-es leverése óta sajnálatos módon egy olyan vallási jellegű polgárháború vette kezdetét, melyben az ország legkisebb (7 százalékos) vallási kisebbségi csoportjaként a keresztények lettek a legtöbb erőszakos támadásnak kitéve. Tavaly 86 esetben érte megkülönböztetés, fenyegetés, illetve erőszakos támadás Srí Lanka katolikusait. Srí Lanka mintegy 22 millió lakosának 70%-a buddhista, 13 százaléka hindu, 10 százaléka muszlim, hét százaléka pedig keresztény vallású az ország 2012-es népszámlálási adatai szerint.

A húsvéti terrorsorozatot végrehajtó dzsihadisták anyaszervezete, a National Thowfeek Jamaath létrejötte óta arról ismert Srí Lankán, hogy kisebb vidéki településeken buddhistákat és keresztényeket is erőszakkal kényszerített templomai elhagyására, illetve hogy ilyen alkalmakkor a hívőket minden egyes alkalommal megpróbálta erőszakkal áttéríteni az iszlám vallásra.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Amerika, London, Párizs

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) majdnem 50 százalékot ért el, az ellenzék közel tíz százalékkal maradt le.

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Kinyílott a pitypang

A vágyvezérelt újságírás iskolapéldáját mutatta be az Index egyik munkatársa, aki a rekordrészvétel és fideszes győzelem ellenére úgy látja, Orbán Viktor csalódott lehet, mert nem kapott elegendő támogatást.

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Amerika, London, Párizs

A német bevándorlásellenes párt, az AfD minden tartományban javított a 2014-es EP-választási eredményéhez képest, sőt két helyen nyert is.

Szinte az EU összes tagállamában a jobboldal nyerte az EP-választást

A nagyobb uniós országok közül csak Spanyolországban nem tudott győzni a jobboldal, összesen 21 tagállamban nyert jobboldali párt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére