Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilvánosságra hozták a lyoni merénylő nevét: Mohamed Hichem M.

Bokor Gábor

2019.05.29. 13:00

A támadó illegálisan tartózkodott Franciaországban a merénylet idején, Algériából utazott a nyugat-európai országba a jobb élet reményében.

A francia sajtó nyilvánosságra hozta, ki volt az a férfi, aki a múlt héten bombát robbantott a francia nagyvárosban. Kiderült, hogy az elkövető egy illegális bevándorló volt, a 24 éves Mohamed Hichem M. Algériából ment át Franciaországba. A múlt pénteki bombatámadás elkövetője 13 embert sebesített meg, szerencsére nem voltak halálos áldozatok. A férfit hétfőn kapták el és tartóztatták le.

Ő a lyoni robbantó | Fotó: AFP

A hatóságok még az elkövető elfogása előtt közzétettek egy fényképet, melyen egy napszemüveges, biciklit toló alak látható, aki egy robbanóanyaggal teli zacskót helyezett el az utcán, amit később működésbe hozott. A bomba egy pékség előtt robbant, ám szerencsére nem halt meg senki a támadásban. Szerdára világossá vált, hogy a fotón szereplő férfi az, akit a rendőrök elkaptak. Mohamed Hichem M. jelenleg őrizetben van és várja tárgyalását. A hatóságok ismertették, hogy a terrorista szüleit és testvéreit is bevitték a rendőrségre, ahol kihallgatták őket.

A bizonyítékokon talált DNS megegyezik az elfogott terroristáéval

– közölte egy névtelenséget kérő forrás.

Átkutatták a férfi oullins-i otthonát is, ahol több olyan vegyi anyagot is találtak, mely szükséges a támadáshoz használt TATP nevű anyag előállításához.

Fotó: AFP

Teljesen nyilvánvaló, hogy az elfogott férfi az elkövető. Egyetlen motivációja volt, a gyilkolás

– ismertette Christophe Castaner belügyminiszter.

Mohamed Hichem M. a támadásig ismeretlen volt a terrorelhárítók előtt. A Le Parisien kiderítette, hogy a gyanúsított férfi az algériai Oranban született, a LinkedIn-profilján azt írta magáról, hogy egy programozó. Két éve, a jobb élet reményében utazott családjával Franciaországba, ahol egy rövid lejáratú vízumot kaptak, ám annak lejárta után nem utaztak vissza.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére