Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilvánosságra hozta az ENSZ az egész világra kiterjedõ migrációs tervezetét

888.hu

2018.02.06. 10:39

A legális migrációs útvonalak bõvítését, a migránsok beilleszkedésének segítését, a családegyesítés megkönnyítését helyezi kilátásba az egész világra kiterjedõ migrációs egyezmény tervezete, amelynek elsõ vázlatát hétfõn hozta nyilvánosságra az ENSZ.

A világszervezet honlapján olvasható, Mexikó és Svájc által kidogozott tervezet – amelyet az ENSZ egy december 10-11-én Marokkóban rendezendő csúcstalálkozó keretében kíván elfogadni – összefoglalja azokat a vezérelveket és követendő célokat, amelyek a migráció egész folyamatát lennének hivatottak szabályozni mind a migránsok emberi jogainak, mind a fogadó országok érdekeinek az együttes figyelembevételével.

A dokumentum egy sor konkrét kötelezettségvállalást vázol fel, többek között bővítenék a legális migrációs útvonalakat.

Csak végső esetben lehet őrizetbe venni a migránsokat
  • A tervezet szerint a migránsok őrizetbe vétele csupán "végső eszköz" lehet, a törvényes úton érkező migránsokat segíteni kell a beilleszkedésben, biztosítani kell számukra a megfelelő okmányokat, hogy méltó munkát kaphassanak, és diszkrimináció nélkül juthassanak hozzá a szociális szolgáltatásokhoz.
  • Az országoknak meg kell könnyíteniük a családegyesítést.
  • A tervezet szerint az államoknak együttes erővel kell menteniük az emberéleteket a veszélyes migrációs útvonalakon, elsősorban a Földközi-tengeren, és közösen kell küzdeniük az embercsempészbandák ellen.

A világot átfogó jelenség kezelésében az ENSZ egyezménytervezete több vezérelvet vázol fel.

  • A nemzeti szuverenitást korlátok közé kell szorítani (magyarul ez annyit tesz, hogy senki által meg nem választott bürokraták majd döntenek az európai nemzetekről).

A baloldali elitre jellemző virágnyelven azt is kifejtik, hogy a migráció "többdimenziós realitás", meg kell teremteni a migránsok közösségei számára a megfelelő körülményeket, hogy hozzájáruljanak az adott országok fenntartható fejlődéséhez – olvasható a tervezetben.

A migránssimogató propagandára is figyelmet fordítanak

A dokumentum összeállítói szükségesnek tartják azt is, hogy az adott ország állampolgárai "hiteles, tényeken" – természetesen az a hiteles, amit ők annak tartanak –, ne pedig "félrevezető narratívákon" alapuló információt kapjanak a migrációról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére